Basketbol Açiklamasi FIBA Kadinlar Avrupa Ligi

Galatasaray: 69 Fenerbahçe Safiport: 89.

FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'nin ilk haftasinda B Grubu'ndaki Türk derbisinde Fenerbahçe Safiport, deplasmanda Galatasaray'i 20 sayi farkla 89-69 yendi.

Karsilasmayi, Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas ile eski baskanlardan Faruk Süren, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kizilhan ve yöneticiler Selahattin Baki ile Kemal Danabas takip etti.

Müsabakaya iyi baslayan Fenerbahçe Safiport, 3. dakikada McBride'in sayisiyla 10-0'lik seri yakaladi. Galatasaray, Krajisnik'in önderliginde toparlansa da Fenerbahçe Safiport ilk çeyregi 17-14 üstün tamamladi.

Ikinci periyoda da etkili baslayan Fenerbahçe Safiport, 17. dakikada Iagupova'nin üçlügüyle farki çift hanelere çikardi: 28-38. Kalan bölümde Galatasaray pota altinda Krajisnik ile etkili olsa da sari-lacivertliler soyunma odasina 43-38 önde gitti.

Karsilikli basketlerle baslayan ikinci yarida 24. dakikada Iagupova'nin üçlügüyle farki çift hanelere (40-50) tasiyan sari-lacivertliler, periyot ortasinda 14 sayiya (42-56) kadar farki yükselttigi mücadelede son çeyrege 62-50 üstün girdi.

Son periyoda etkili baslayan Fenerbahçe Safiport, 34. dakikada McBride'in üç sayilik hücumuyla farki 17 sayiya yükseltti: 56-73. Kalan bölümde rakibinin farki kapatmasina izin vermeyen Fenerbahçe Safiport, parkeden 89-69 galip ayrildi.

Maçin en skorer ismi Fenerbahçe Safiport adina 29 sayi kaydeden Iagupova oldu.

Kaynak: AA