Zlatan Ibrahimovic'ten Novak Djokovic'e Övgü Açiklamasi

'Novak'in kafasi attigi zaman kortta en iyi performansina ulastigini biliyoruz. Ben de bu durumun yasayan bir örnegiyim'

Italya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Milan'da forma giyen Isveçli yildiz Zlatan Ibrahimovic, tek erkekler tenisinde dünya 1 numarasi Sirp Novak Djokovic'i kendisine benzeterek övdü.

Kulübün internet sitesine röportaj veren 40 yasindaki Ibrahimovic, babasinin Bosnak, annesinin ise Hirvatistan kökenli oldugunu hatirlatarak, "Djokovic de benim gibi Balkan kökenli. Bu nedenle karakterlerimiz patlamaya müsait. Kizdigin zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorsun. Daha iyi konsantre olup, daha dikkatli davraniyorsun. Novak'in kafasi attigi zaman kortta en iyi performansina ulastigini biliyoruz. Ben de bu durumun yasayan bir örnegiyim." degerlendirmesinde bulundu.

Djokovic'in sportif basarilarina hayran oldugunu vurgulayan Ibrahimovic, "O, tam anlamiyla bir sporcu. Beyin çalissa da az tecrübe, onun degerini azaltir. Ama beyin, deneyimle birlestigi zaman ortaya karakter çikar. Onun kafasi benim gibi çalisiyor." seklinde konustu.

Bu yil Avustralya Açik, Fransa Açik ve Wimbledon'da sampiyonluk sevinci yasamasina ragmen ABD Açik'ta finalde kaybederek sezonun tüm grand slam turnuvalarindan zaferle ayrilma sansini son anda kaçiran 34 yasindaki Djokovic'in performansini degerlendiren Zlatan Ibrahimovic, "New York'ta yasanan o kriz yok mu? Böyle bir hayal kirikligini hazmetmek, Djokovic için çok zor olmustur. Bütün yil kafasini çalistirarak oynadi ve tüm maçlarini kazandi. Ama son adimda, bir seyler ters gitti. Ne yazik ki böyle seyler oluyor. Ama bu sezon yaptiklari inanilmazdi ve o da öyle düsünmeli." ifadelerini kullandi.

Djokovic, daha önce verdigi bir röportajda, Isveçli futbolcu ile iyi arkadas olduklarini aktararak, "Ibrahimovic harika bir savasçi. Fenomen bir sampiyon." seklinde görüs belirtmisti.

Kaynak: AA