Vakifbank'ta Spor Toto Sampiyonlar Kupasi Sevinci

VakifBank Genel Müdür Yardimcisi Ferkan Merdan:'Kulüp baskanimiz Abdi Serdar Üstünsalih'in ortaya koydugu bir hedef vardi. 35. sezonumuzda 5 kupayi almak istiyorduk, ne mutlu ki ilk hedefimize ulastik' Antrenör Guidetti:'Bu kupada genelde sansiz maçlar çikariyorduk. Bu sefer çok inandik'

Voleybolda 2021 Kadinlar Spor Toto Sampiyonlar Kupasi'nda Eczacibasi Dynavit'i 3-0 yenerek kupayi kazanan VakifBank'ta sezona kupayla baslamanin sevinci yasaniyor.

Maçin ardindan AA muhabirine açiklamada bulunan VakifBank Genel Müdür Yardimcisi Ferkan Merdan, sezona büyük bir zaferle basladiklarini belirterek, "Çok mutluyuz. Geçen yildan beri seyircili oynadigimiz ilk maç oldu. Bu coskuyu görmek lazim. Biz de çok keyif aldik, motive olduk. Kulüp baskanimiz Abdi Serdar Üstünsalih'in ortaya koydugu bir hedef vardi. 35. sezonumuzda 5 kupayi almak istiyorduk, ne mutlu ki ilk hedefimize ulastik." dedi.

Teknik heyet ve oyuncularin basarili performansiyla sezon içindeki 4 kupayi da alacaklarina inandigini vurgulayan Merdan, "Sporseverler için iyi ve keyifli bir maç oldu. Insallah ayni performansla basarilarimizi sürdürecegiz. Rakibimiz çok güçlüydü ama takimimiz çok hazirlikliydi. Bu maça çok önem veriyorduk. Sezonun baslangicinda bu kupayi almak bizi mutlu ediyor, motivasyonumuzu artiriyor. Ondan dolayi biz daha iyi oynadik diyebiliriz." degerlendirmesinde bulundu.

Merdan oyunculara ve teknik heyete çok güvendiklerini kaydederek, "Iyi bir takim kurduk. Iyi transferler yaptik ve altyapidan basarili oyuncularimizi aldik. Güçlü, motive, birbiriyle senkronu saglamis bir takimimiz var. Insallah hedeflerimize ulasacagiz." ifadelerini kullandi.

Maçin seyircili oynanmasina deginen Merdan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Seyircinin coskusuna hepimiz sahit olduk. Seyirciyle bu maçlari yapmak hem takimi hem bizleri çok mutlu ediyor. Bizleri çok daha basarili yapiyor. Umuyorum ki ilerleyen süreçlerde seyircilerimizin destegiyle kazanmaya devam ederiz."

Merdan, antrenörleri Giovanni Guidetti'nin A Milli Kadin Takimi'nin basinda uzun bir yaz geçirmesine ragmen maç içinde yine heyecanli bir sekilde oyunculari yönlendirmeye çalistigi yönündeki soru üzerine, "Hocamizi herkes taniyor. Türkiye'deki en basarili spor adamlarindan biri. Motivasyonunu hiç kaybetmiyor. Milli takimda da bizim takimimizda da ayni performansi gösteriyor." diye konustu.

- Guidetti: "Biraz daha zamana ihtiyacimiz var"

VakifBank Basantrenörü Giovanni Guidetti ise önemli bir kupa mücadelesini basariyla geride biraktiklarini belirterek, "Bu kupada genelde sansiz maçlar çikariyorduk. Bu sefer çok inandik. Takimimizin kadrosu ayni, fazla degisiklik yapmadik. Yeni oyuncular da var. Biraz daha zamana ihtiyacimiz var. Bu sezon için iyi bir ekip kurduk." degerlendirmesinde bulundu.

Eczacibasi Dynavit'te de iyi oyuncularin oldugunu anlatan Guidetti, sunlari söyledi:

"Önümüzde 4 kupa daha var. Çok çalismak lazim. Biraz daha antrenmanlara ihtiyacimiz var. Kupayi kazandigimiz için çok mutluyum. Türkiye voleybolu çok seviyor. Ne zaman Türk oyuncular sahaya çikiyor herkes mutlu oluyor. VakifBank, Eczacibasi, Fenerbahçe taraftari herkes milli takimi seviyor, oyunculari seviyor. Bu bizim için gerçekten çok önemli. Maç Ankara'da oynansaydi belki 10-12 bin kisi gelirdi. Bu bizim için gurur verici bir sey."

Milli takimin basinda uzun bir yaz geçirdigini hatirlatan Guidetti, "Çok basarili bir dönemdi. Oyuncularimiz 5 ayda 3 turnuvaya katildi. Çok antrenman yaptik. Basarili sonuçlar aldik. Besinci ve üçüncülükler aldik. Biz ABD, Çin veya Brezilya degiliz ama her turnuvada çok iyi savastik." ifadelerini kullandi.

- Oyuncularin görüsleri

Takimin yeni transferlerinden Meryem Boz da sezona kupayla baslamanin mutlulugunu yasadiklarini vurgulayarak, "Yeni takimimla kupa alarak sezona baslamak gerçekten mutluluk verici. Seyirciyle oynamayi çok özlemisiz. Sahada iyi mücadele vardi. Izleyiciler için de keyifli maç oldugu için mutlu oldum. Kazanan taraf biz oldugumuz için ayrica mutluyuz." diye konustu.

Milli takimla basarili bir dönem geçirdiklerini ama o süreci tamamladiklarina dikkati çeken Meryem, "Bu sezon tüm kupalara talibiz ve ilk kupayi aldik. Milli takim dönemini bitirdik artik tamamen kulübümüzün basarilarina odaklandik. Milli takimdaki basarilari burada da yakalamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Maçin en degerli oyuncusu seçilen Cansu Özbay ise önemli bir maçi basariyla tamamladiklarini belirterek, "Hem kupayi kazanma adina hem de durumumuzu görme bakimindan önemli bir maçti. Sezona güzel basladik. En degerli oyuncu ödülünden dolayi da mutluyum. Milli takimla güzel bir yaz geçirdik. Simdi VakifBank'a odaklandik. Yorgunluklar olabiliyor ama bu bizim için engel degil. Yolumuza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Cansu, kulübün 35. yilinda tüm kupalari almak istediklerini söyledi.

Oyunculardan Tugba Senoglu zorlu bir maçi kazanarak kupayi aldiklarini kaydederek, "Eczacibasi iyi bir takim. Ilk 2 set zorlandik. Son set biraz daha rahat geçti. Sonuçta 5 kupa hedefinden birine ulastik, 4 kupa kaldi. Tüm kupalari almak için elimizden geleni yapacagiz."

Kaynak: AA