Ümit Milli Takim Teknik Direktörü Tolunay Kafkas Hedeflerini Anlatti Açiklamasi

'A Milli Takima çok sayida oyuncu kazandirdik, bunu sürdürecegiz''.

Ümit Milli Takim Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, A Milli Takima çok sayida oyuncu kazandirdiklarini ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

Ümit Milli Futbol Takiminin, 2023 UEFA 21 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi elemelerinde 12 Ekim Sali günü Kazakistan ile deplasmanda yapacagi maç için TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde gerçeklestirdigi antrenman öncesinde teknik direktör Tolunay Kafkas ile milli futbolcular Umut Günes ve Cenk Özkaçar basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Bir binanin temelini atmaya çalisiyoruz." sözleriyle konusmasina baslayan Kafkas, "Pres, ofansif geçis ve savunma arkasina nasil geçecegimize çalisiyoruz. Rakibin birinci bölgesinde dripling, dönüsler ve sut gibi birçok parametrede takim çok iyi durumda. Daha eksiklerimiz var, bunu da tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ümit Milli Takimin bir egitim yeri gibi düsünülmesi gerektiginin altini çizen Kafkas, "Teknik ve taktikten ziyade, zihinsel gelisim... Almanya’ya transfer olan Enis gibi oyuncularin ne gibi eksiklikleri oldugu yönünde çalismalarimiz bulunuyor. Bizi mutlu eden bir durum da su, Berat, Halil, Ibrahim, kaleci Altay gibi birçok önemli ismi A Milli Takim’a verdik. Yine buradan birçok oyuncuyu yukariya verecegim. Yine bir Kazakistan maçi var. Gidis-gelisi zor olan bir deplasman ama bunlar önemli degil. Oyunu gelistirmek için de büyük bir firsat. Bu baglamda çalismaya devam edecegiz." seklinde konustu.

A Milli Takim'daki teknik direktör degisikligini de degerlendiren Tolunay Kafkas söyle konustu:

"Daha önce Senol hocayla entegre sekilde çalisiyorduk. Simdi Stefan Kuntz’la fikir alisverisi yaptik. Almanya 21 Yas Alti Takimi’ni çalistirmasi ve buraya bakis açisi bizim için olumlu. Bu bizim için önemli. Bizim bazi problemlerimiz var, bunlardan çok bahsetmek istemiyorum ama bunun altini çizmek istiyorum, Türkiye’de genç oyuncu gelisimi çok sikintili durumda. 21 yas altindaki oyuncular ligde süre almadigi için buralarda sikinti yasiyoruz. Burayi gelisim yeri olarak görmek çok önemli. Yeni bir grup, çok iyi bir grup ama bir sonraki grup daha iyi olacak. Almanya’dan da birkaç önemli oyuncuyla ilgili çalismalarimiz var. Özellikle bir tanesiyle ilgili. Umarim son anda bir aksilik olmaz ve onu da yanimiza almak istiyoruz."

- Ümit Milli futbolcu Cenk Özkaçar: "Böyle devam edecegini düsünmüyoruz, bunu düzeltecegiz"

Ümit Milli futbolcu Cenk Özkaçar, gruplara iyi baslangiç yapamadiklarini belirterek söyle konustu:

"Böyle devam edecegini düsünmüyoruz, bunu düzeltecegiz. Antrenmandaki her seyi sahaya en iyi sekilde yansitmanin planlamasini yapiyoruz. Sanssiz sonuçlar aldik. Aslinda iyi çalistik, sahada iyi isler yaptik ama sadece sonuç bölümünde iyi olamadik. Deplasmanda zor bir maç bizi bekliyor. Maçin ne kadar zor geçeceginin, sahanin ve hava durumunun nasil oldugunun, maçin da ne kadar sert ve agresif olacaginin farkindayiz. Takim birligimiz ve arkadasligimiz üst seviyede. Insallah Kazakistan deplasmanindan 3 puan alip yolumuza en iyi sekilde devam etmeyi planliyoruz."

Umut Günes de çok iyi bir çalisma ortamina sahip olduklarini aktararak, "Iki maç oyandik ama maalesef sanssiz sonuçlar aldik. Iyi oynadigimiz maçlarda da beklemedigimiz sonuçlar aldik. Haftaya deplasmanda Kazakistan ile önemli bir maçimiz var. Persembe günü gidecegiz ve orada devam edecegiz hazirliklara. Çok iyi çalisiyoruz ve inaniyorum ki iyi sonuçlar alacagiz." ifadelerini kullandi.

Umut, Stefan Kuntz'un A Milli Takim hocasi olmasinin alt yas gruplari için avantaj olup olmadigi yönündeki soruyu ise, "Stefan Kuntz’un kim oldugunu iyi biliyorum. Daha önce tanismadik ama buradan A Milli Takim’a çikmak için kim daha iyi performans sergilerse, onu seçeceklerdir diye düsünüyorum." seklinde yanitladi.

Kaynak: AA