Türkiye'nin Ünlü Baspehlivanlari Turgutlu Er Meydani'nda Güresecek

Turgutlu Belediyesi tarafindan bu yil ikinci kez düzenlenecek olan Yagli Güreslerde Türkiye’nin en ünlü baspehlivanlari da er meydaninda güresecek.

Turgutlu Belediyesi ev sahipliginde 10 Ekim Pazar günü Urganli Futbol Sahasi’nda gerçeklesecek olan Yagli Güreslerde Kirkpinar Son Baspehlivani Ali Gürbüz’ün yani sira Türkiye’nin en ünlü baspehlivanlari Ismail Balaban, Recep Kara, Ismail Koç, Saban Yilmaz, Fatih Atli, Hüseyin Gümüsalan, Osman Aynur, Ertugrul Dagdeviren, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Sahali Kurt, Cengizhan Simsek er meydaninda ter dökecek. Turgutlu’nun yetistirdigi birbirinden degerli baspehlivanlar Menderes Saltik, Ali Gökçen ve Hüseyin Iyican da Yagli Güreslerdeki yerini alacak.

Baskan Çetin Akin ve baspehlivanlar kortej yürüyüsüne katilacak

Turgutlu Belediyesi Yagli Güresleri, 10 Ekim Pazar Günü saat 09.00’da Urganli Futbol Sahasi’nda baslayacak. Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ve baspehlivanlarin katilacagi, Turgutlu Belediyesi Hizmet Binasi önünden baslayacak ve 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alani’nda sona erecek olan kortej yürüyüsü ise 10 Ekim Pazar günü saat 10.00’da gerçeklesecek.

Türkiye’nin ünlü baspehlivanlarinin er meydaninda kiran kirana mücadele edecegini ifade eden Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, girislerin ücretsiz olacagi güreslere tüm Turgutlu halkini davet ederek sunlari söyledi: “Ata sporumuz Yagli Güresleri bu yil ikinci kez düzenliyoruz. Ülkemizin ünlü baspehlivanlari Ali Gürbüz, Ismail Balaban, Recep Kara, Ismail Koç, Saban Yilmaz, Fatih Atli, Hüseyin Gümüsalan, Osman Aynur, Ertugrul Dagdeviren, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Sahali Kurt, Cengizhan Simsek ve Turgutlu’muzun evlatlari Menderes Saltik, Ali Gökçen ve Hüseyin Iyican er meydaninda kiran kirana mücadele edecekler. Girislerin ücretsiz olacagi, 10 Ekim Pazar günü 09.00’dan itibaren baslayacak yagli güreslerimize ve kortej yürüyüsümüze tüm halkimizi davet ediyorum.”

Kaynak: İHA