Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Almanya'dan Önemli Birkaç Oyuncuyu Getirmek Istiyoruz'

UEFA U21 Avrupa Futbol Sampiyonasi Elemeleri’nde Kazakistan ile karsilasacak olan Ümit Milli Takim’da Teknik Direktör Tolunay Kafkas açiklamalarda bulundu. Almanya’dan birkaç oyuncuyu kazandirmak için çalistiklarini söyleyen Kafkas, 21 yas alti oyuncularin ligde süre almadigi için gelisiminin zor oldugunu ifade etti.

UEFA U21 Avrupa Futbol Sampiyonasi Elemeleri’nde Kazakistan ile karsilasacak olan Ümit Milli Takim’da, Teknik Direktör Tolunay Kafkas, aksam yapilan antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Ümit Milli Takim’da yapilanlari anlatmak istediklerini söyleyen Tolunay Kafkas, “Burada neler oluyor, neler yapmaya çalisiyoruz, bunlari anlatmak istiyoruz. Bir binanin temelini atmaya çalisiyoruz. Pres, ofansif geçis ve savunma arkasina nasil geçecegimize çalisiyoruz. Rakibin birinci bölgesinde dripling, dönüsler ve sut gibi birçok parametrede takim çok iyi durumda. Daha eksiklerimiz var, bunu da tamamlamak istiyoruz. Burayi bir egitim yeri olarak düsünmek lazim. Teknik ve taktikten ziyade, zihinsel gelisim, Almanya’ya transfer olan Enis gibi oyuncularin ne gibi eksiklikleri oldugu yönünde çalismalarimiz var. Bizi mutlu eden bir durum var, Berat, Halil, Ibrahim, kaleci Altay gibi birçok önemli ismi A Milli Takim’a verdik. Yine buradan birçok oyuncuyu yukariya verecegiz. Yine bir Kazakistan maçi var. Gidis-gelisi zor olan bir deplasman ama bunlar önemli degil. Oyunu gelistirmek için de büyük bir firsat. Bu baglamda çalismaya devam edecegiz” dedi.



“Burayi gelisim yeri olarak görmek önemli”

A Milli Takim’la entegre sekilde çalistiklarini ifade eden Tolunay Kafkas, “Daha önce Senol hocayla entegre sekilde çalisiyorduk. Simdi Stefan Kuntz’la fikir alisverisi yaptik. Almanya U21 Takimi’ni çalistirmasi ve buraya bakis açisi bizim için olumlu. Bu bizim için önemli. Bizim bazi problemlerimiz var, bunlardan çok bahsetmek istemiyorum ama bunun altini çizmek istiyorum, Türkiye’de genç oyuncu gelisimi çok sikintili durumda. 21 yas altindaki oyuncular ligde süre almadigi için buralarda sikinti yasiyoruz. Burayi gelisim yeri olarak görmek çok önemli. Yeni bir grup, çok iyi bir grup ama bir sonraki grup daha iyi olacak. Almanya’dan da birkaç önemli oyuncuyla ilgili çalismalarimiz var. Özellikle bir tanesiyle ilgili. Umarim son anda bir aksilik olmaz ve onu da yanimiza almak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA