Pau Gasol Profesyonel Basketbolcu Kariyerini Sonlandirdi Açiklamasi

'Oynamayi ve oynayarak eglenmeyi sevdigim için hep bu sporu yaptim' 'Kobe Bryant'a özel bir yer ayirmak istiyorum. Burada olmasi gerekirdi ama hayat böyle bir sey. Onu ve kizi Gigi'yi çok özlüyoruz. Kobe, bana rekabette en iyi olmayi ve kazanan olmayi ögretti'

Ispanyol basketbol tarihinin en iyi basketbolculari arasinda yer alan 41 yasindaki Pau Gasol, profesyonel kariyerini sonlandirdigini açikladi.

Barselona'nin önemli tiyatro salonlarindan Gran Teatro Liceo'da basin toplantisi düzenleyen Gasol, "Zor ve çok düsünmem gereken bir karar olsa da profesyonel basketbolu biraktigimi duyurmak için buradayim." dedi.

"Koltuk degnekleriyle degil, oynamayi ve oynayarak eglenmeyi sevdigim için hep bu sporu yaptim." diyen Ispanyol basketbolcu, 2019 mayis ayinda yasadigi sakatliktan sonra zor bir dönem geçirse de kariyerini basketbola basladigi Barcelona Kulübü'nde sonlandirmaktan ve Ispanya Milli Takimi ile besinci kez Olimpiyat Oyunlari'na katilabildigi için çok minnettar oldugunu söyledi.

Ailesine, birlikte çalistigi antrenörlere, basketbolcu arkadaslarina ve kendisine sürekli destek veren basketbolseverlere tesekkür eden Gasol, "Bu kadar uzun bir kariyer boyunca birçok insana çok minnettar olmalisiniz. Bana önemli olanin zirveye ulasmak degil orada kalmak oldugunu söylediler. Her zaman daha iyi olmaya çalistim ve kendime sinir koymadim. Hayatimda etkisi olan birçok insan oldu. Bunu takimla birlikte basaramazsaniz hiçbir seyin degeri yoktur. Bana gösterdiginiz sevgi için bu yolculukta bana eslik eden basin mensuplarini da tesekkür ediyorum." seklinde konustu.

Helikopter kazasinda hayatini kaybeden eski takim arkadasi ABD'li basketbolcu Kobe Bryant'i da anan Gasol, "Kobe Bryant'a özel bir yer ayirmak istiyorum. Burada olmasi gerekirdi ama hayat böyle bir sey. Onu ve kizi Gigi'yi çok özlüyoruz. Kobe, bana rekabette en iyi olmayi ve kazanan olmayi ögretti. Benim için bir kardes gibiydi. Tesekkürler Kobe." ifadelerini kullandi.

Basin toplantisinin bir bölümünde küçük kizini da kucagina alarak sorulari yanitlayan Gasol, profesyonel kariyerini bitirse de çalismaya devam edecegini ve basketbol sporuna katacagi çok seyi oldugunu söyledi.

- Iki NBA sampiyonlugu yasadi

Kariyerine Barcelona takiminda baslayan Gasol, 1999-2001 yillarinda bu formayla 2 lig ve 1 Kral Kupasi kazanarak, toplam 108 maçta oynamisti.

Gasol, daha sonra NBA'e giderek, burada sirasiyla Memphis Grizzlies (2001-2008), Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2016-2018), Milwaukee Bucks (2018-2019) ve Portland Trail Blazers (2019-2020) takimlarinda forma giymisti.

NBA'de iki sampiyonluk yasayan ve 6 kez All-Star maçinda forma giyen Gasol, ABD liginde geçirdigi 18 sezonda toplam 1362 maçta oynadi.

Gasol Ispanya Milli Takimi ile de 1 Dünya Kupasi (2006), 3 Avrupa Sampiyonlugu (2009, 2011, 2015) ve 2 Olimpiyat ikinciligi (2008, 2012) kazandi.

Kaynak: AA