Milli Halterci Ezgi Kiliç, Yildizlarda Dünya Sampiyonu Oldu

Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Yildizlar Halter Sampiyonasi'nin ilk gününde milli sporcu Ezgi Kiliç, 3 altin madalya kazandi.

Türkiye Halter Federasyonunun açiklamasina göre, Cidde'nin ev sahipligi yaptigi sampiyona basladi. Organizasyonun ilk gününde kizlar 40 kiloda milli sporcu Ezgi Kiliç, podyuma çikti.

Koparmada 55 kilo, silkmede 70 kilo, toplamda 125 kiloluk derecesiyle 3 altin madalya kazanan Ezgi, dünya sampiyonlugunu elde etti. Milli halterci, silkme ve toplamda Avrupa rekoru kirdi.

Müsabakanin ardindan açiklamada bulunan Ezgi Kiliç, sampiyonaya çok iyi hazirlandigini belirterek, "Suudi Arabistan'da Türk bayragini dalgalandirdigim ve Istiklal Marsi'ni dinlettirdigim için çok mutluyum. Antrenörlerime, kulübüme ve Federasyon Baskanimiz Tamer Taspinar'a desteklerinden dolayi tesekkür ederim. Ülkemi en iyi sekilde temsil etmek adina var gücümle çalismalarima devam edecegim." ifadelerini kullandi.

Türkiye Halter Federasyonu Baskani Tamer Taspinar da dünya sampiyonu olan Ezgi Kiliç'i tebrik ederek, "Türk halteri her zamanki gibi ülkesini gururlandirmaya devam ediyor." degerlendirmesini yapti.

Kaynak: AA