GÜNDEM ÖZETI / 5 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP, HDP ve MHP'nin TBMM Grup toplantilari yapilacak.

(TBMM/13.30/12.45/10.45)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Telavi/Gürcistan)

2 - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan'i parti genel merkezinde ziyaret edecek, görüsmenin ardindan ortak basin toplantisi düzenlenecek.

(Ankara/09.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, TBMM Deprem Arastirma Komisyonunun hazirladigi rapor görüsülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi ele alinacak.

- Disisleri ve Çevre Komisyonlarinda, Paris Anlasmasinin Onaylanmasinin Uygun Bulunduguna Dair Kanun Teklifi ayri ayri görüsülecek.

(TBMM/15.00/14.00/12.00/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Agrigenomik Merkezi-Hayvan ve Bitki Genomik Arastirmalari Inovasyon Merkezi Projesi Açilis Töreni'ne katilacak.

(Ankara/16.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, eylül ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, 2020 yili "devlet hesaplari" verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine ve Maliye Bakanligi, 4 yil (1561 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli devlet tahvili ile 5 yil (1792 gün) vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalelerini gerçeklestirecek.

(Ankara)

5- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, MÜSIAD Ankara tarafindan düzenlenen 3. Askeri Radar ve Sinir Güvenligi Zirvesi'ne katilacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Avrupa Konseyi Adalet Bakanlari Konferansi'nda konusma yapacak, Macaristan Adalet Bakani Judit Varga ve Azerbaycan Adalet Bakani Fikrat Mammadov ile ikili görüsme gerçeklestirecek.

(Budapeste)

2- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu 7. Varsova Güvenlik Forumu'na katilacak, Polonya Temsilciler Meclisi Baskani Elzbieta Witek, AGIT Genel Sekreteri Helga Schmidt ve Macaristan Disisleri Bakani Peter Szijjarto ile ayri ayri görüsecek.

(Varsova)

3- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Içisleri Bakan Yardimcisi ve Bakanlik Sözcüsü Ismail Çatakli, "Aylik Basin Bilgilendirme Toplantisi" düzenleyecek.

(Ankara/09.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Voleybolda 2021 Spor Toto Sampiyonlar Kupasi'nin kadinlar mücadelesinde VakifBank ile Eczacibasi Dynavit, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00)

2- Dünya Güres Sampiyonasi'na Norveç'te devam edilecek. Kadinlarda 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 65 kiloda Asli Demir, 76 kiloda Aysegül Özbege mindere çikacak.

(Oslo/11.30)

3- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi'nin ilk haftasinda F Grubu'nda TOFAS, Belçika'nin Filou Oostende takimini konuk edecek; G Grubu'nda Darüssafaka, deplasmanda Romanya'nin U-BT Cluj Napoca, B Grubu'nda Pinar Karsiyaka, deplasmanda Israil'in Hapoel Bank Yahav takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Bursa/19.00/Cluj-Napoca/19.30/Kudüs/21.00)

4- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Norveç ve Letonya ile oynayacagi maçlarin hazirliklarini TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde sürdürecek.

(Istanbul/17.00)

5- 2023 21 Yas Alti Avrupa Futbol Sampiyonasi Elemeleri'nde 12 Ekim'de deplasmanda Kazakistan'la karsilasacak Ümit Milli Futbol Takimi, hazirliklarini TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde sürdürecek.

(Istanbul/16.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA