Caner Erkin Ve Berkan Kutlu'dan Norveç Maçi Degerlendirmesi

Milli futbolcu Caner Erkin:'Uzun senelerdir milli formayi terletiyorum. Bu nedenle kadroda oldugum için çok mutlu oldum' Milli futbolcu Berkan Kutlu:'A Milli Takim’a katildigim için çok mutluyum. Benim ve ailem için çok büyük bir gurur'

2022 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 8 Ekim'de Istanbul'da Norveç'le karsilasacak A Milli Futbol Takimi'nda ay-yildizli oyuncular Caner Erkin ve Berkan Kutlu, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Merkezi'ndeki antrenman öncesinde konusan Caner Erkin, uzun yillardir milli takim formasini giydigini belirterek, ''Senelerdir milli formayi terletiyorum. Bu nedenle kadroda oldugum için çok mutlu oldum. Diger maçlar ve Avrupa Sampiyonasi'nda da forma giymek isterdim ama nasip degilmis. Su anda buradayim ve çok mutluyum. Elimden geleni vermeye hazirim. Önceden de milli takimdaydik ve burada arkadastik, hiçbir problem yoktu. Simdi yeni bir hocamiz geldi. Bundan sonra da iliski konusunda sikinti olmayacaktir. Hepimiz agabey-kardesiz, milli takimda problemler olmadi, olmamali da. Hayatimiza ayni sekilde devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Ilk olarak Norveç maçini düsünmek zorunda olduklarinin altini çizen Caner, "Su andaki konumda onlar rakibimiz. Norveç’i yenecek güçteyiz ve bu kalitede oyunculara sahibiz. Bence elimizden geleni yaparak kazanacagimiza inaniyorum. O yüzden güzel geçecek." seklinde konustu.

Milli takimdaki teknik direktör degisimiyle ilgili soruyu da deneyimli futbolcu söyle cevapladi:

"Senol hoca da çok degerli bir hocamiz. Kuntz da degerli bir hoca. Burasi milli takim. Burada herkes elinden gelen her seyi yapiyor, bundan da kimsenin süphesi yoktur. Hocamizin farkli bir sistemi vardir, farkli oynattigi bir futbol vardir. Belki burada bir degisiklik olabilir. Belki futbolcu tercihleri farkli olabilir. Futbol zaten futboldur, biz de en iyi sekilde hocamizin taktigine ve sistemine inanip ona göre hareket edecegiz. Hocanin farkli bir sistemi olabilir ama sonuçta kadroda çok kaliteli oyuncular var ve buraya gelmeyi çok oyuncu hak ediyor. Takimlarinda en iyi olan oyuncular burada oldugunda zaten hiçbir sikinti yasamaz. Hocanin gelmesinden itibaren çok bir zaman geçmedi. Oynatmak istedigi futbolu bize yansitmaya çalisiyor. Buradan ne oynayacagimizi ya da ne yapacagimizi söylemeyeyim. Bu taktige uyarsak bence sikinti olmayacaktir Norveç maçinda."

- Berkan Kutlu: "Benim için ve ailem için çok büyük bir gurur"

A Milli Takim aday kadrosuna ilk kez davet edilen Berkan Kutlu, "A Milli Takim’a katildigim için çok mutluyum. Benim ve ailem için çok büyük bir gurur. Görevimizin farkindayiz. 4 maçimiz var ve bu maçlari en iyi sekilde oynayip önümüze bakacagiz. Yeni bir hoca var takimda, yeni bir atmosfer. Ben önceki kamplarda burada olmadigim için geçmisle ilgili bir sey diyemem. Ama gelecekle ilgili konusabilirim. Toplantilarimiz oldu. Çok taktik ve teknik üzerine konusmalar oldu. Hocamizin bizden istediklerini ögrenip sahada da bunu pratige dökmek isteyecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Berkan, "A Milli Takim'dan daha önce de davet bekledin mi?" sorusuna, "Bir beklenti oluyordu daha önceki maçlarda ama üzülmedim, tersine daha fazla çalistim buraya gelmek için. Önemli olan buraya gelmek degil, burada kalici olmak önemli. Buraya çok insan gelir ama geldiginde kalici olmak en önemlisi." yanitini verdi.

Genç futbolcu, Stefan Kuntz'un göreve gelmesi hakkinda ise "Ben Alman ekolüne yakinim. Egitimimi Isviçre’de aldim. Benzer durumlari gördüm hocanin taktik analizlerinde. Bize çok sey katabilir. Insallah çok güzel olacak. Hemen hemen her oyuncu Ingilizce biliyor. Hoca da Ingilizce biliyor ve tercümanlar da var. Hocayla anlasamama gibi bir durum olmadigini düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA