Caner Erkin Açiklamasi 'Yeniden Milli Takim'da Oldugum Için Mutluyum'

A Milli Takim’a yeniden çagrilan tecrübeli futbolcu Caner Erkin, tekrar ay-yildizli forma altinda oldugu için çok mutlu oldugunu söyleyerek, Norveç karsisinda da kazanacak güç ve kalitede olduklarini ifade etti.

A Milli Takim’in Norveç ve Letonya ile oynayacagi karsilasmalar için kadroya davet edilen isimlerden olan Karagümrük’ün tecrübeli futbolcusu Caner Erkin, aksam antrenmani öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Uzun senelerdir A Milli Takim formasini terlettigini ifade ederek sözlerine baslayan Caner, “Bu nedenle çok mutlu oldum kadroda oldugum için. Diger maçlar ve Avrupa Sampiyonasi’nda da forma giymek isterdim ama nasip degilmis. Su anda buradayim ve çok mutluyum. Elimden geleni de vermeye hazirim” dedi.

Daha önce de takimda çok iyi bir hava oldugunu söyleyen tecrübeli oyuncu, “Önceden de milli takimdaydik ve burada arkadastik, hiçbir problem yoktu. Simdi de yeni bir hocamiz geldi. Bundan sonra da iliski konusunda sikinti olmayacaktir. Hepimiz abi-kardesiz, milli takimda problemler olmadi, olmamali da. Hayatimiza ayni sekilde devam edecegiz” diye konustu.

Norveç maçinin önemine de deginen Caner Erkin, “Ilk önce diger maçlari düsünmemek ve Norveç maçini düsünmek lazim. Su andaki konumda onlar rakibimiz. Norveç’i yenecek güçteyiz ve bu kalitede oyunculara sahibiz. Bence elimizden geleni yaparak kazanacagimiza inaniyorum. O yüzden güzel geçecek” açiklamasini yapti.

“Kadroda çok kaliteli oyuncular var”

Milli takimda yasanan hoca degisikligiyle ilgili düsünceleri sorulan Caner Erkin, “Senol hoca da çok degerli bir hocamiz. Stefan Kuntz da degerli bir hoca. Burasi milli takim. Burada herkes elinden gelen her seyi yapiyor, bundan da kimsenin süphesi yoktur. Hocanin farkli bir sistemi vardir, farkli oynattigi bir futbol vardir. Belki burada bir degisiklik olabilir. Belki futbolcu tercihleri farkli olabilir. Futbol zaten futboldur, biz de en iyi sekilde hocamizin taktigine ve sistemine inanip ona göre hareket edecegiz. Hocanin farkli bir sistemi olabilir. Ama sonuçta kadroda çok kaliteli oyuncular var ve buraya gelmeyi çok oyuncu hak ediyor. Takimlarinda en iyi olan oyuncular burada oldugunda zaten hiçbir sikinti yasamaz” cevabini verdi.

Caner, Stefan Kuntz’un oynatmak istedigi futbol hakkinda ise, “Hocanin gelmesinden itibaren çok bir zaman geçmedi. Oynatmak istedigi futbolu bize yansitmaya çalisiyor. Buradan ne oynayacagimizi ya da ne yapacagimizi söylemeyeyim. Bu taktige uyarsak bence sikinti olmayacaktir Norveç maçinda” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA