Berkan Kutlu Açiklamasi '4 Maçta En Iyi Performansi Sergileyecegiz'

A Milli Takim kadrosuna ilk kez davet edilen Berkan Kutlu, antrenman öncesinde konustu. Ay-Yildizli formayi giydigi için gururlu oldugunu söyleyen Berkan Kutlu, gruptaki 4 maçta en iyi performansi sergileyeceklerini ifade etti.

A Milli Takim’in Norveç ve Letonya ile oynayacagi karsilasmalar için A Milli Takim’a davet edilen Galatasaray’in genç oyuncusu Berkan Kutlu, aksam antrenmani öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. A Milli Takim kadrosunda oldugu için çok mutlu oldugunu ifade eden Berkan Kutlu, “Çok mutluyum A Milli Takim’a katildigim için. Benim için ve ailem için çok büyük bir gurur. Görevimizin farkindayiz. 4 maçimiz var ve bu maçlari en iyi sekilde oynayip önümüze bakacagiz. Yeni bir hoca var takimda, yeni bir atmosfer. Ben önceki kamplarda burada olmadigim için geçmisle ilgili bir sey diyemem. Ama gelecekle ilgili konusabilirim. Toplantilarimiz oldu. Çok taktik ve teknik üzerine konusmalar oldu. Hocamizin bizden istediklerini ögrenip sahada da bunu pratige dökmek isteyecegiz” dedi.



“Daha önce çagrilmadigin üzülmedim, aksine daha çok çalistim”

Senol Günes döneminde A Milli Takim’a çagrilmamasi nedeniyle herhangi bir üzüntü yasamadigini ifade eden Berkan Kutlu, “Bir beklenti oluyordu daha önceki maçlarda ama üzülmedim, tersine daha fazla çalistim buraya gelmek için. Önemli olan buraya gelmek degil, burada kalici olmak önemli. Buraya çok insan gelir, ama geldiginde kalici olmak en önemlisi” dedi.

Alman ekolüne yakin bir isim oldugunu da söyleyen genç oyuncu, “Ben Alman ekolüne yakinim. Egitimimi Isviçre’de aldim. Benzer durumlari gördüm hocanin taktik analizlerinde. Bize çok sey katabilir. Insallah çok güzel olacak” diye konustu.

A Milli Takim’in uzun vadeli mi yoksa Dünya Kupasi hedefiyle mi hareket ettigi sorusunu da yanitlayan Berkan, “Ben bunun cevabini veremem. A Milli Takim’a çagrildim ve hocanin isteklerine göre gitmem gerekiyor. Biz genç oyunculariz, genç bir jenerasyon var. Tabii ki bugünü kurtaralim, yarin umurumuzda olmasin diye bir durum yok, gelecegi de düsünecegiz” diye konustu.

Genç futbolcu son olarak takimdaki hemen hemen her oyuncunun yabanci dil bildigini de sözlerine ekleyerek “Hemen hemen her oyuncu Ingilizce biliyor. Hoca da Ingilizce biliyor ve tercümanlar da var. Hocayla anlasamama gibi bir durum olmadigini düsünüyorum” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA