Alanyaspor Taraftar Tokenleri Büyük Ilgi Gördü

Süper Lig kulübünün taraftar tokenlerinden 25 dakikada 2 milyon lira gelir elde etti Alanyaspor Kulübü Baskani Hasan Çavusoglu: 'Dün bir kismini satisa çikardigimiz tokenler 5 dakikada bitti. 91 ülkeden alim yapildi' Socios.com Türkiye Direktörü Altug Öztürk: 'ALA Fan Token'lerin yüzde 30'u yurt disindan alindi'

Alanyaspor Kulübü, Chiliz ve Socios.com ile yaptigi is birligi kapsaminda taraftara arz ettigi "ALA Fan Tokenlar"i taraftarlardan yogun ilgi gördü ve 25 dakikada satislari tamamlanan tokenler ile 2 milyon liralik gelir elde edildi.

Alanyaspor Kulübü Baskani Hasan Çavusoglu, Cengiz Aydogan Tesisleri'ndeki toplantida yaptigi konusmada, Chiliz ve Socios.com is birliginde "ALA Fan Token"in 4 Ekim'deki halka arzinda kendilerini mutlu eden sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Alanyaspor'un dünya çapinda bir marka oldugunu bir kez daha görmüs olduklarini anlatan Çavusoglu, "Dün bir kismini satisa çikardigimiz tokenler 5 dakikada bitti. 91 ülkeden alim yapildi. Yüzde 70'ini Türkiye'den yüzde 30'u yurt disinda yapildi. Avrupa'da 40 önemli kulüp arasinda 13. sirada yer almamiz bizim için çok önemli. Türkiye'den sonra en çok Polonya, Italya, Fransa ve Brezilya'dan alimlar yapildigini gördük. Bu da Alanyaspor'un marka degerinin arttigini ve ne kadar önemli isler yapildigini gösteriyor." dedi.

Alanyaspor Finansal Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kayacan da basarili bir arz gerçeklestirdiklerini vurguladi.

10 bin 200 kisiye 25 dakikada 200 bin token satildigini aktaran Kayacan, "Barcelona, Manchester City, PSG, Juventus, Inter, Atletico Madrid gibi takimlarin bulundugu bu projeye Alanyaspor'un da girmesi çok güzel. 3 milyon taraftar tokenlerimizden geriye kalan 2 milyon 800 bin adeti de ileriki süreçlerde halka arz etmis olacagiz." diye konustu.

Socios.com Türkiye Direktörü Altug Öztürk ise Aytemiz Alanyaspor'un Socios.com ailesine katilmasindan büyük mutluluk duyduklarini dile getirdi.

Socios.com uygulamasini indirerek "ALA Fan Token" alan taraftarlar, takimlarinin soyunma odasi, yeni sezon formasi, takim otobüsü gibi tasarimlarindan yeni gelen bir oyuncunun forma numarasina kadar keyifli ve eglenceli birçok oylamalarda yer alacagini belirten Öztürk, "Ilk taraftar arzi dedigimiz FTO (Fan Token Offering) gününde ALA Fan Token'lerin yüzde 30'u yurt disindan alindi. ALA Fan Tokenler, daha simdiden 91 farkli ülkeden alinmis. Bu muazzam bir rakam" ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA