Alanyaspor Baskani Çavusoglu, Ligin Ilk 8 Haftasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Yavas yavas çikisa geçtik. Kamp görmeyen ve hazir gelmeyen futbolcularimiz vardi. Onlarda yavas yavas kendilerine gelmeye basladi' 'Ben önceki yillardan daha iyi bir kadro olusturdugumuza inaniyorum' 'Sezon basinda bir sistem degisikligi vardi. Oyuncularimiz bu sistem degisikligine adapte olamadi'

Aytemiz Alanyaspor Kulüp Baskani Hasan Çavusoglu, Bülent Korkmaz ve ekibinin gelmesiyle takimda moral ve motivasyonun artmaya basladigini, bunu oynanan maçlarda gördüklerini söyledi.

Çavusoglu, Cengiz Aydogan Tesisleri'nde gazetecilere yaptigi açiklamada, teknik direktör degisikliginin takima pozitif yansidigini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Bunu da oynanan maçlarda gördük. Ilk 3 maçta alinan 9 puanin ardindan Trabzon deplasmanindan önemli 1 puanla döndük. Oradan son dakikalarda buldugumuz pozisyonu gole çevirebilsek galip gelebilirdik. Ama sonuçta Trabzon gibi büyük bir takimdan, deplasmanda 1 puanla dönmek önemli."

Konya deplasmanindan da iyi futbol ortaya koyduklarini anlatan Çavusoglu, son dakikalarda yedikleri gol ile 3 puani kaçiran taraf olduklarini belirtti.

Bu maçta oyuncularinin çok üzüldügünü anlatan Çavusoglu, "Ama bu futbol. Futbol da bir hatalar oyunudur. Kalene gol atabilir, penalti kaçirabilirsin. Bu futbolun içerisinde olan seyler." ifadesini kullandi.

- "Yavas yavas çikisa geçtik"

Genel olarak takimin iyi yolda oldugunu dile getiren Çavusoglu, milli maç arasina sakatsiz ve cezasiz girdiklerini kaydetti.

Milli aradan sonra daha motivasyonlu bir sekilde devam edeceklerini aktaran Çavusoglu, söyle konustu:

"Yavas yavas çikisa geçtik. Kamp görmeyen ve hazir gelmeyen futbolcularimiz vardi. Onlarda yavas yavas kendilerine gelmeye basladi. Hocamiz onlardan da faydalanmaya basladi. Bundan sonraki süreçte de insallah bütün futbolcularimizdan faydalanacagiz. Baktigimizda yedek kulübemizde de yine çok iyi bir 11 gözüküyor. Ben önceki yillardan daha iyi bir kadro olusturdugumuza inaniyorum. Insallah bunun meyvesini, bundan sonraki süreçte almak için hem Aytemiz Alanyaspor yönetim kurulu hem teknik heyet olarak hep birlikte insallah yolumuza devam edecegiz."

Alanyaspor'un geçen yillara göre daha az gol attiginin hatirlatilmasina üzerine Çavusoglu, pozisyon bulduklarini ancak bunlari degerlendiremediklerini dile getirdi.

Bunun biraz da sansizlik olduguna ifade eden Çavusoglu, "Pozisyona giriyoruz ama biraz sanssizliklar var. Bazen beceremiyorsun bu isi olmuyor. Bazen bos kaleye de gol atamiyorsun. Ama ben önümüzdeki süreçte daha fazla gol ve goller atacaktir diye düsünüyorum. Sonuçta bu bir süreçtir. Önemli olan kazanmak. Ama tabii daha önceki sezonlarda daha fazla gol atiyorduk." dedi.

Takimin sezon basinda baska bir sistemle kampa girdigini de hatirlatan Çavusoglu, alinan kötü sonuçlarin geride kaldigini ve futbolcularin yeni yeni kendine gelmeye basladigini ifade etti.

Bundan sonraki süreçte gol yollarindaki becerilerini gelistireceklerine inancinin tam oldugunu söyleyen Çavusoglu, "Sezon basinda bir sistem degisikligi vardi. Oyuncularimiz bu sistem degisikligine adapte olamadi. Biz de olamadik. Sonucu da ortada. Onun için bundan sonraki süreçte insallah daha iyi olacak." diye konustu.

Kaynak: AA