2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari'nin Açilis Töreni Yapildi

Italya'nin ev sahipligi yaptigi 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari'nin (Trigames 2021) açilis töreni gerçeklestirildi.

Ferrara kentinde düzenlenen oyunlarin açilis seremonisi Paolo Mazza Stadi'nda yapildi.

Down Sendromlular Avrupa Oyunlari'nda müsabakalar yarin baslayacak. 6-10 Ekim tarihlerinde müsabakalarin yapilacagi organizasyonda Türkiye'yi atletizm, futsal, judo, yüzme, basketbol, tenis ve masa tenisi branslarinda toplam 63 sporcu temsil edecek.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Federasyon Baskani Birol Aydin, su ifadeleri kullandi:

"Avrupa sampiyonalari, Uluslararasi Down Sendromu Spor Federasyonu tarafindan ilk defa 'Avrupa Oyunlari' adi altinda bir arada düzenleniyor. Türkiye olarak büyük bir kafileyle ülkemizi temsil edecegiz. Hedefimiz ülkemize rekor sayida madalyalarla dönmek. Türk milletimizin dualarini ve destegini bekliyoruz. Bize her zaman destek olan Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na , Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Baskani Yavuz Kocaömer'e ve emegi geçen, destek olan herkese tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA