Milan, Atalanta'yi Deplasmanda 3-2 Yendi

Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 7. haftasinda Milan, deplasmanda Atalanta'yi 3-2 yendi.

Bergamo kentinde Gewiss Stadi'ndaki mücadelede, sampiyonluk favorilerinden Milan ile ligin iddiali ekiplerinden Atalanta karsilasti.

Konuk Milan maçin hemen basinda 1. dakikada Davide Calabria ile 1-0 öne geçerken, 43. dakikada Sandro Tonali ile farki 2'ye çikardi. Ilk yari Milan'in 2-0'lik üstünlügüyle tamamlandi.

Ikinci yarinin 78. dakikasinda Rafael Leao, Milan'in farki 3'e yükselten golünü atti: 3-0.

Ev sahibi takim, Duvan Zapata'nin 86. dakikada penaltidan attigi golle skoru 3-1'e getirirken, 90+4. dakikada Mario Pasalic, farki 1'e indirdi: 3-2.

Son anlari büyük heyecana sahne olan maçta baska gol olmayinca Milan, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrildi. Bu sonuçla, kirmizi-siyahlilar puanini 19'a yükseltti ve lider Napoli'yi 2 puan geriden takibini sürdürdü.

Atalanta ise haftayi puansiz kapatti ve 11 puanla 8. sirada yer aldi. Mavi-siyahlilar, bu sezonki 2. maglubiyetini Milan karsisinda aldi.

Atalanta kadrosundaki milli futbolcu Merih Demiral, mücadeleye ilk 11'de baslarken, devre arasina kadar oyunda kaldi. Demiral, devrede yerini Teun Koopmeiners'e birakti.

- Napoli galibiyet serisini 7 maça çikardi

Serie A'da bu sezona çok iyi bir baslangiç yapan Napoli, konuk oldugu Fiorentina'yi geriden gelerek 2-1 yendi. Napoli, bu sonuçla ligde üst üste 7. galibiyetini aldi.

Ligde sezon basindan beri puan kaybi yasamayan tek takim olan Napoli, 21 puanla liderligini sürdürdü.

Bugün oynanan diger maçlarda, Roma sahasinda agirladigi Empoli'yi 2-0 yenerken, Hellas Verona da Spezia'yi 4-0 maglup etti. Sampdoria-Udinese maçi ise 3-3 berabere sonuçlandi.

Kaynak: AA