Karatay'dan Trampolin Cimnastik Türkiye Sampiyonasinda Büyük Basari

Karatay Belediyespor Kulubü, hafta sonunda Izmir’de gerçeklestirilen Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasi’nda Yildizlar Kategorisinde takim olarak Türkiye Sampiyonu oldu. Gençler kategorisinde bireysel olarak yarisan Emirhan Danis da Türkiye sampiyonlugunu elde ederken; bireyselde Abdullah Mehmet Tükel Türkiye ikincisi, Furkan Erkiç ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasi, Izmir Halkapinar Spor Salonu’nda Türkiye’nin dört bir yanindan 100 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Karatay Belediyespor Kulübü Trampolin Cimnastik Takimi da sampiyonaya 6 sporcusuyla katildi.

Büyük bir heyecan ve çekismeye sahne olan organizasyonda Karatay Belediyespor Trampolin Cimnastik Takimi, Yildizlar Kategorisinde takim olarak Türkiye Sampiyonu olarak büyük bir basariya imza atti. Sampiyonada Gençler Kategorisinde bireysel olarak yarisan Karatay Belediyespor Kulübü sporcusu Emirhan Danis da tüm rakiplerini geçerek Türkiye sampiyonu olurken, yine bireyselde yarisan Abdullah Mehmet Tükel, Türkiye ikincisi oldu. Furkan Erkiç ise Türkiye üçüncülügünü elde etti. Öte yandan sampiyonada Türkiye Olimpiyatlara Hazirlik Merkezi’ne (TOHM) de sporcu seçildi. Karatay Belediyespor Kulübü sporcusu Emirhan Danis, Trampolin Cimnastik’te gerekli puan barajini asarak TOHM’a girmeye hak kazandi.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da yaptigi açiklamada, Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasinda ter döken ve dereceye giren kulüp sporculari ile hocalarini tebrik etti. Baskan Hasan Kilca, “Karatayimizi pek çok alanda oldugu gibi sporda da önemli bir konuma tasiyacagimizi söylemistik. Bu gayretle hareket ediyor ve ilçemizde sporun her bransini desteklemeye çalisiyoruz. Karatayli çocuklarimiz ve gençlerimiz de bu destegimizin karsiligi olarak birçok bransta önemli basarilara imza atarak bizleri gururlandiriyorlar. Son olarak Izmir’deki Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasi’nda elde edilen sonuçlar, sporcularimiz, aileleri ve hocalarimiz kadar bizleri de çok mutlu etti. Ben sporcularimizi ve hocalarimizi kutluyorum. Inaniyorum ki gençlerimiz, bununla da yetinmeyerek daha büyük basarilarla bizleri gururlandirmaya devam edecekler. Bizler de onlarin destekçisi olmayi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA