Igdir'da 5 Ülkeden 18 Boksör Sampiyon Boks Gecesi'nde Ringe Çikti

Igdir'da bu yil altincisi düzenlenen Geleneksel Sampiyon Boks Gecesi'nde 5 ülkeden 18 sporcu mücadele etti.

Eski milli boksör Savas Kaya tarafindan düzenlenen organizasyonda, Azerbaycan, Iran, Özbekistan ve Kazakistan'dan 9, Türkiye'den de 9 boksör ringe çikti.

Alagöz Holding'in sponsorlugunda, Vali Yolu Caddesi'nde kurulan ringde gerçeklestirilen Sampiyon Boks Gecesi müsabakalarina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Müsabakalarda, 64 kiloda Türkiye'den Yunus Emre Batman Azerbaycanli Bayram Sahbaz'i, 69 kiloda Kazakistanli Ferhad Gahramani Türkiye'den Mehmet Aydemir'i, 80 kiloda Türkiye'den Müslüm Çinibulak Özbekistanli Muhammed Rezay'i, 75 kiloda Türkiye'den Hazar Çolak Azerbaycanli Muhsen Gehalamin'i, 64 kiloda Azerbaycanli Asad Aganbey Türkiye'den Ferhat Incekaya'yi, 82 kiloda Türkiye'den Tarkan Kanyar Iranli Muhammet Mahmudu'yi yendi.

85 kiloda Türkiye'den Hakan Kanyar ile Iranli Sadef Rehi ve Türkiye'den Sabahattin Icyar ile Azerbaycanli Araf Emin berabere kaldi.

Kadinlarda ise 66 kiloda Türkiye'den Gürcan Arga Iranli Tera Rezvani'yi nakavt etti.

Eski milli boksör Savas Kaya, AA muhabirine, geleneksel olarak düzenledikleri geceye binlerce vatandasin yogun ilgi gösterdigini belirterek, "Bu gece 9 Türk boksör 9 yabanci sporcuyla karsilasti. Igdirlilar bu organizasyona büyük ilgi gösterdiler. Bu manada tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA