GÜNDEM ÖZETI / 4 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- 5. Yatirim Ortamini Iyilestirme Koordinasyon Kurulu toplantisi, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay baskanliginda Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde yapilacak.

(Ankara/10.00)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Galiçya Cephesi Türk Sehitligi'ni, Gül Baba Türbesi'ni, son Budin Valisi Arnavut Abdurrahman Abdi Pasa’nin kabrini, Türkiye'nin Budapeste Büyükelçiligini, Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, Avrupa Konseyi Adalet Bakanlari Konferansi Gala Yemegi'ne katilacak.

(Budapeste)

EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, 1. Su Surasi'na istirak edecek.

(Ankara/09.30)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bakanligin TÜH-IS ile YOL-IS arasinda imzalanacak 19. Dönem Isletme Toplu Is Sözlesmesi Töreni'ne katilacak.

(Ankara/13.30)

3- Dünya Yatirimci Haftasi'nin besincisi Borsa Istanbul'da gong töreniyle baslayacak.

(Istanbul/09.40)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, temmuz ayina iliskin finansal kesim disindaki firmalarin döviz varlik ve yükümlülüklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

5- Türkiye Istatistik Kurumu, eylül ayi enflasyon rakamlarini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Hazine ve Maliye Bakanligi, 2 yil (791 gün) vadeli TLREF'e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalesini gerçeklestirecek.

(Ankara)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Polonya Disisleri Bakani Zbigniew Rau ile görüsecek, iki bakan görüsme sonrasi basin toplantisi düzenleyecek. Çavusoglu, ayrica Polonya Devlet Baskani Andrzej Sebastian Duda tarafindan kabul edilecek.

(Varsova)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Dünya Güres Sampiyonasi'na Norveç'te devam edilecek. Serbest stil 70 kiloda Mustafa Kaya, 97 kiloda Süleyman Karadeniz; kadinlarda 55 kiloda Mehlika Öztürk, 62 kiloda Merve Karadeniz mindere çikacak; serbest stil 57, 65, 79 ve 92 kilolarda repesaj ve final müsabakalari yapilacak.

(Oslo/11.30)

2- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Norveç ve Letonya ile oynayacagi maçlarin hazirliklarina TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde baslayacak.

(Istanbul)

3- Istanbul Basaksehir Futbol Kulübü, teknik direktör Emre Belözoglu ile Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda sözlesme imzalayacak. Medipol Basaksehir, Süper Lig'in 9. haftasinda 15 Ekim Cuma günü Besiktas ile sahasinda yapacagi maçin hazirliklarina yeni teknik direktörü Emre Belözoglu yönetiminde baslayacak.

(Istanbul/15.00/17.00)

4- FIBA Basketbol Sampiyonlar Ligi'nde normal sezon maçlari baslayacak. Haftanin açilis maçinda Besiktas Icrypex, deplasmanda Ispanya'nin Hereda San Pablo takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Burgos/21.30)

5- TFF 3. Lig 2. Grup'ta 5. hafta tek maçla tamamlanacak.

6- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 3. haftasi Beykoz Belediyespor-Izmir Büyüksehir Belediyespor maçiyla sona erecek.

(Istanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA