Sagiroglu Açiklamasi 'Amacimiz Futbolcu Yetistirerek Ihraç Etmek'

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sagiroglu, altyapida amaçlarinin oyuncu yetistirerek ilk önce A takima fayda saglamalarini sonra da ihraç etmek istediklerini söyledi.

Trabzonspor’da futbol oynayan, baskanlik görevinde bulunan, sampiyonluk yasatan teknik direktör Türk futbolunun efsane isimlerinden Özkan Sümer’in adini tasiyan “Özkan Sümer Futbol Akademisi” bugün basin mensuplarina tanitildi.

Akyazi Spor Kompleksi içinde yer alan Özkan Sümer Futbol Akademisi’nde, 48 oda, 108 yatak kapasiteli, içerisinde fitness salonu, yemekhane, derslikler, idari birim ofisleri, 3 adet dogal çim saha, 2 adet suni çim saha, basketbol sahasi, tenis kortu ve sosyal yasam alanlarinin yer aldigi tesis basin mensuplarina gezdirildi.

Gezi sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sagiroglu, Özkan Sümer Futbol Akademisi’nde futbolcu yetistirerek önce A takima fayda saglayip sonrada ihraç etmek istediklerini belirterek, "Özkan Sümer, 50 yil önce Türkiye’de alt yapi gerçegini ortaya koyan kisiydi. Türkiye genelinde bu yapildi ama Trabzonspor bundan en çok istifa eden kulüplerin basinda geldi. Dikkat ettigimiz zaman Trabzonspor altyapidan gelen oyunculariyla sampiyonluklar yasadi. Bugün futbol bir endüstri haline geldi artik üretmek gerekiyor. Biz de Özkan Sümer Futbol Akademisi’nde oyuncu yetistirmek için Türkiye’nin ilklerinden biri olan altyapiyi kurduk. Bütün derslikleriyle, saglik merkeziyle, fitness salonu, yatakhanesi, sosyal alanlariyla, diyetisyeni ve psikologu ile birlikte eksiksiz bir tesis kurduk" dedi.

Amaçlarinin Trabzonspor’a altyapidan oyuncu yetistirmek oldugunu belirten Sagiroglu, "Öncelikli olarak A takimda istifade edip, sonra ihraç etmek. 300 yakin oyuncumuz var. Bütün altyapilari takip ettirerek bütün gençlerimizi izler bir politikamiz var. Altyapiya katmak istedigimiz oyuncular olur ise takimlariyla görüsüp aramiza katiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA