Kusadasi'nda 110 Yelkenci Cumhuriyet Için Yelken Basti

Kusadasi Belediyesi’nin katkilariyla Kusadasi Yat Kulübü (KAYK) tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen ‘Cumhuriyet Regattasi’ sona erdi. Iki gün süren yarista dereceye giren yelkencilere kupalarini Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel verdi.

Cumhuriyet’in ilaninin 98’inci yil dönümünde Kusadasi’nda deniz ve yelkenli tutkunlarini bulusturan ‘Cumhuriyet Regattasi’ sona erdi. Kusadasi Belediyesi’nin ana sponsorlugunda Kusadasi Yat Kulübü (KAYK) tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen yarisa 23 yelkenli ile 110 yelkenci katildi.

Iki gün süren yarista yelkenliler toplam 20 mil yol kat etti. Koy içi samandira yarisi seklinde geçen sampiyonaya Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de ‘Beneteau’ isimli yelkenliyle katilarak Cumhuriyet için yelken açti. Yarisin ardindan dereceye giren yelkenciler için Setur Marina’da ödül töreni düzenlendi.

Törene, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari Oguzhan Turan ve Seyfi Seyhan Suvari ile çok sayida davetli katildi.



"Deniz ve denizcilik kenti Kusadasi"

Ödül töreninde konusan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi’nda denizciligin ve yelken sporunun gelismesine katki saglamak için kulüplere her türlü destegi vermeye hazir olduklarini belirterek, “Deniz ve denizcilik kenti olan Kusadasi’nda, bu özelliginin ön plana çikarilmasi, amatör denizcilere ve yatçilara tanitiminin yapilmasi, denizciligin ve yelken sporunun sevdirilmesi amaciyla Kusadasi Belediyesi olarak elimizden geleni yapiyoruz. Bu nedenle Kusadasi Yat Kulübü’nün yaptigi bu etkinligin Kusadasi için çok önemli oldugunu düsünüyorum. Yarislarin Cumhuriyetimizin kurulusunun 98’inci yil dönümü kutlamalarinda gerçeklestirilmesi bizi daha da mutlu etti. Organizasyona destek veren tüm kisi ve kurumlara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Iki grup halinde yapilan Cumhuriyet Regattasi’nda kupa kazanan isimler su sekilde:

"1. Grup; Ulricht Roppelt ve ekibi (ALINEA), Gökhan Aydin ve ekibi (KNIDOS), Osmangazi Milli ve ekibi (SMILE), 2. Grup; Koray Güngör ve ekibi (KAYK APAZ), Nihat Selçuk ve ekibi (KAYK ORSA), Fikret Güre ve ekibi (ADALIA)"

Kaynak: İHA