GÜNDEM / 31 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Erdogan, G20 Liderler Zirvesi için Italya'da

- Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, G20 Liderler Zirvesi kapsaminda liderlerle ikili görüsmeler yapacak.

- Cumhurbaskani Erdogan, "Iklim Degisikligiyle Mücadelede Özel Sektörün Rolü" temali liderler etkinligine katilacak, "Iklim Degisikligi ve Çevre" ile "Sürdürülebilir Kalkinma" oturumlarina istirak edecek.

- Zirvenin kapanis oturumuna katilacak Cumhurbaskani Erdogan, Nuvola Kongre Merkezi'nde basin toplantisi düzenleyecek.

(Roma) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- 26'nci Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi, Iskoçya'nin Glasgow kentinde baslayacak. (Fotografli-Görüntülü)

2- G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipligi yaptigi G20 Liderler Zirvesi'nde ikinci ve son gün oturumlari gerçeklestirilecek. Zirve, liderlerin yapacagi basin toplantilariyla sona erecek.

(Roma) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 11. haftaya Yukatel Kayserispor-VavaCars Fatih Karagümrük, Aytemiz Alanyaspor-Göztepe ve Galatasaray-Gaziantep FK maçlariyla devam edilecek.

(Kayseri/13.30/Antalya/16.00/Istanbul/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Spor Toto 1. Lig'in 11. haftasinda Bereket Sigorta Ümraniyespor-Tuzlaspor, Büyüksehir Belediye Erzurumspor-Balikesirspor, Altas Denizlispor-Kocaelispor ve Gençlerbirligi-Istanbulspor maçlari yapilacak.

(Istanbul/13.30/Erzurum/16.00/Denizli/Ankara/19.00) (Fotografli)

3- TFF 2. Lig Beyaz ve Kirmizi Gruplarda 10. hafta maçlari tek maç disinda yapilacak.

4- TFF 3. Lig gruplarinda 10. hafta maçlari yapilacak.

5- ING Basketbol Süper Ligi'nde 6. hafta Fenerbahçe Beko-Gaziantep Basketbol, Pinar Karsiyaka-Semt77 Yalovaspor, TOFAS-Anadolu Efes maçlariyla tamamlanacak.

(Istanbul/15.30/Izmir/18.00/Bursa/20.15) (Fotografli)

- Misli.com Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 5. haftaya 3 maçla devam edilecek.

6- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasinda Besiktas HDI Sigorta-OGM Ormanspor, Elazig Il Özel Idare-UMF Yapi Izmit Belediyespor, Bellona Kayseri Basketbol-Hatayspor maçlari yapilacak.

(Istanbul/13.00/Elazig/15.00/Kayseri/16.00) (Fotografli)

7- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 6. haftasina Halkbank-Altekma, Fenerbahçe HDI Sigorta-Galatasaray HDI Sigorta, Allpower Akü Cizre Belediyespor-Solhanspor, Yeni Kiziltepespor-Spor Toto ve Sorgun Belediyespor-Bursa Büyüksehir Belediyespor maçlariyla devam edilecek.

(Ankara/14.00/Istanbul/Sirnak/15.00/Mardin/Yozgat/16.00) (Fotografli)

8- Hentbol Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 6. maçinda Kastamonu Belediyespor, Fransa'nin Metz Hentbol takimini konuk edecek.

(Kastamonu/17.00)

9- Türkiye Atletizm, Hentbol, Kürek, Geleneksel Türk Okçuluk ve Dans Sporlari Federasyonlari Olagan Genel Kurul Toplantilari gerçeklestirilecek.

(Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

10- Uluslararasi Bisiklet Birligi tarafindan düzenlenen BMX Süper Kross Dünya Kupasi'nin 8. yarislari yapilacak.

(Sakarya) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Istanbul Havalimani, 3 yilda 103,5 milyon yolcuyu agirladi

- Türk havaciliginda yeni bir sayfa açan ve 29 Ekim 2018'de Cumhurbaskani Erdogan basta olmak üzere 50'nin üzerinde üst düzey konugun katilimiyla açilan havalimani, geride biraktigi 3 yilda çok sayida birincilik ve ödüle layik görüldü

- 1,5 yillik dönemi Kovid-19 salginiyla geçen 3 yillik sürede havalimaninin agirladigi yolcu sayisi 103,5 milyona yaklasirken, 251 noktaya uçulan Istanbul Havalimani'nda 730 bin 83 sefer gerçeklestirildi

- Hava yolu tasimaciliginda dünyanin takip ettigi havalimani, son olarak sektörün en prestijli ödülleri arasinda gösterilen "17th ACI Europe Awards" kapsaminda "Avrupa'nin En Iyi Havalimani" ve "Erisilebilir Havalimani" ödüllerine layik görüldü

(Ugur Aslanhan/Istanbul)

2- Bireysel tasarrufla enerji israfi yüzde 50'ye kadar düsürülebilir

- Türkiye Israfi Önleme Vakfi Baskani Fatih Akgül:

- "Camlarda isicam (çift cam) sistemi kullanilmalidir. Böylelikle kisin isi kaybini yüzde 40-50, yazin isi izolasyonunda ise yüzde 15 oraninda tasarruf saglamak mümkün olacaktir"

- "Enerji tüketimindeki yüzde 25 oranindaki tasarruf potansiyeli, 9 milyon 732 bin ton petrole karsilik gelmektedir"

- "Türkiye'de enerji tasarruf potansiyeli yüzde 25 olarak tespit edilmektedir. Konutlarda isitma ve aydinlatmada kullanilan enerjinin yüzde 35'i israf edilmektedir"

- "Marka ve yeni model teknoloji cihazlarini kullanmak bir moda, bir imaj olarak algilanmaktadir. Toplumda olusan bu moda ve imaj, insanlari çok büyük israfa sürüklemektedir"

(Furkan Gençoglu/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA