Fatih Terim Açiklamasi 'Takimimizdan Genel Olarak Memnunum'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gaziantep FK maçinda takimindan memnun oldugunu söyledi. Terim, Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver’in Besiktas maçindan sonra yaptigi hakli galibiyet açiklamalari için ise, "Her söylenen seyin kelime kelime ufak parçalara ayrilarak irde edilmesinden bagimsiz olarak yönetimimizin ve Remzi beyin dogru hareket ettigini düsünüyorum. Ben de onlarla ayni fikirdeyim" dedi.

Süper Lig’in 11. haftasinda Galatasaray sahasinda karsilastigi Gaziantep FK’yi 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Oyunun genelinde bizim daha üstün oynadigimiz görülüyor. Bugün eskiye oranla seti biraz daha iyi oynadik. Ancak bugün kaybettigimi toplari çok çabuk kazandik. O da hücum üstünlügü sagladi. Daha evvel de golü bulabilirdik. 2 tane net pozisyonumuz vardi. Oyunu her bölümümde pres yapmaya çalistik. Bir önceki maçtan daha iyi setti. Rakibin sag tarafini ilk yari baya iyi kullandik. Morutan güzel bir gol attik. Sahada performansi yüksek degildi. Akil ve yetenek isteyen bir gol atti. Ikinci ayri rakibin de arkada alan birakacagini biliyorduk. Kullandigimiz 6-7 toptan, Kerem gol atti. Marcao bugün her zamankinden aha üstünde performans gösterdi. 8 maç Marcao’suz oynadik. Agzimizi açmadik. Kulüp olarak itiraz etmedik. Bizim için ne kadar önemli oldugu ortada. O yüzden insallah bir daha öyle seyler görmeyiz. Ilk yarida net pozisyon vermeyen takimimiz vardi. Mücadeleden memnunum. Feghouli’nin performansindan memnunum. Setimizde önemli bir oyuncu. Kazanmak da istiyorum hepsini. Onun da iyi dönüsüne sevindim. Herkese ihtiyacimiz var. Takimimizdan genel olarak memnunum. Daha kaliteli sete ihtiyacimiz var" diye konustu.

Terim, Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau’nun özellikle blok arasinda topu alabilen ve dönebilen, zeki ve hücuma katilan bir oyunculari oldugunu ifade etti.



"Marcao’nun oyun kurmamiz için, oradan baslamamiz için ne kadar önemli oldugu ortada"

Brezilyali futbolcu Marcao’nun geri dönüsünde mental ve fiziksel olarak iyi dönmesinin sorulmasi üzerine deneyimli teknik adam, "Esasinda bizim görevimiz zaten her oyuncuyu en iyi sekilde hazirlamak. Scout ve ekibine, diger arkadaslarima, saglik grubuna çok tesekkür ediyorum. Muhakkaka ben onunla konusuyorum. Baskan, yönetim ve biz, çok kolay degildi onu yönetmek. Çok üzgün. Yaptigi isin dogru oldugunu söylemedi. Kendisine burada söyleyemeyecegim, onla paylastigim birçok sey oldu. Çok profesyonel bir oyuncu. Diger futbolcularla da iyi arkadasligi olan bir oyuncu. Olmayan isler bize denk geldi. Keremden özür diledi. Golden sonra beraberler. Çok mutlu oluyorum onlari görünce. Bizi 8 maç kendinden mahrum etmesinde Galatasaray’a kaybettirdigi puanlarda var. Esasinda cezayi az kestik. Çok üzüldü. Insallah bir daha olmaz. Takimizin için, oyun kurmamiz için, oradan baslamamiz için ne kadar önemli oldugu ortada. Galatasaray olarak dogru yönettigimizi kanaatindeyim" seklinde cevap verdi.

Genç futbolcular Kerem Aktürkoglu ve Olimpiu Morutan’in gelisimi ile ilgili de konusan Fatih Terim, "Kayiplarda travma etkisi tecrübeli oyuncu grubu kadar kolay karsilayamazlar. Onlar hem bireysel çalisiyoruz. Kerem’in top kayiplarinda azalma var. Insallah daha azalacak. Onun bazi toplari kaybetmesi çok dogal. Çabuk bir oyuncu. Ne kadar minimumda tutarda o kadar büyük bir oyuncu olacak. O yüzden üzerinde duruyorum. Onu kenarda sadece kullanmiyorum. Defansin arkasina yaptigi kosular çok degerli. Morutan daha içine kapanik. Onlar için de en küçügü. Ilk defa yurt disa çikmis, ikamet ediyor. Kolay degil. Onun da bu meziyetle çok daha fazla isler yapmasi lazim. Bazen kötü oynayacak oyunun seklini degistirecek. Bunlar çok önemli yetenekler. Onlar tecrübelendigi zaman sahada daha rahat hareket ettigi zaman Galatasaray baska bir sey gibi olacak diye düsünüyorum" dedi.



"Ben de onlarla ayni fikirdeyim"

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver’in açiklamalarinin hatirlatilmasi üzerine Terim, "Açikçasi yönetimimiz göreve geldigi günden itibaren bu tip olaylara yaklasim açisini çok dogru buluyorum. Remzi Sanver’in hakli galibiyet açiklamasini söylüyorsunuz. Ben de kendisi ile ayni fikirdeyim. Galatasaray’in reaksiyonlarla degil, akli selim ile hareket etmesi gerektiginde hem fikirim. Ben de aynisina inaniyorum. Maçlardan sonra hakem elestirileri, yaptigimiz yorumlarin bizim o maçin ardindan kendimizi ve hatalarimiz analiz etmedigimiz anlamina gelmedigini sanirim herkes anlayabilir. Remzi Sanver’in açikçasi Türk futbolunda, ihtiyaci hissedilen tonda ve nezakette yaptigi tüm açiklamalarin arasindan cimbizla, tek kelime ile takili kalmanin manasi yok. O konusmanin baskanin ve yönetimin de haberi oldugu konusma olduguna inaniyorum. Tek bir kelimeye takili kalmak istemem. Hayati bizim gibi mücadele ile geçmis insanlar, saha içinde hangi niyetli oldugunu, bazi durumlarda herkesi yenemeyecegimizi anlayabilecek tecrübedeyiz. Daha ötedeki büyük resme bakilmasini irca ediyorum. Bu yüzden her söylenen seyin kelime kelime ufak parçalara ayrilarak irde edilmesinden bagimsiz olarak yönetimimizin ve Remzi beyin dogru hareket ettigini düsünüyorum. Ben de onlarla ayni fikirdeyim" ifadelerini kullandi.

"Ceyhun hocayi Nigdespor’a gönderdik"

Altyapidaki futbolculardan üst takima dahil etmek istedigi oyuncularin olup, olmamasinin sorulmasi üzerine ise basarili teknik adam, "Var tabi. Zaten Bartug bizle çikiyor. Insallah Bartug’u daha iyi hazirlayacagiz. Bu arada Nigdespor takimi su anda Galatasaray agirlikli. Bizim planimiz içerisinde takim almak vardi. Sevgili baskan Seyit Mehmet Özkan ile sayin Burak Elmas basladilar. Simdi biz devam ediyoruz tamamen. Dün itibariyle Ceyhun hocayi Nigdespor’a gönderdik. Ekibi ile orada baslayacak. Bizim buradan kiralik verdigimiz oyunculari orada degerlendirecegiz. En kisa zamanda baskan ve Nigde’ye gidecegiz. Biz çok faydasi olacak. Onun verdigi rapor dogrultusunda bu tarafa oyuncularimizi aktaracagiz. Buradan söylemis olayim. Her yas grubumuzu seyrediyorum" diye cevap verdi.

"Bartug ve ailesini biz kendi ailemiz gibi görüyoruz"

Genç futbolcu Bartug Elmas’in sözlesmesiyle ilgili olarak ise Fatih Terim, "Bartug ve ailesini biz kendi ailemiz gibi görüyoruz. Her zaman da söyle gördük. Sayin baskanimiz onlarla konustu.

Bizim çocugumuz diye biliyoruz ama bizim çocugumuz demek onlari ikinci plana atacagiz manasinda degil. Ne olursa olsun birçok sart öne sürebilir. Artik biz buna alistik. Istikbalidir, istegidir. Bir seyi çok israrla üstünde israrla durarak istiyoruz. Digerleri hepsi halledilir. Galatasaray’da oynamak isteyecek. Bunun için de gerekli fedakarligi yapacak. Hepimiz yaptik. Herkes de yapacak. Onlari kendi evlamizi gibi görüyoruz. Onlar da Galatasaray’i kendi aileleri gibi görmeli" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA