EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi Açiklamasi Kastamonu Belediyespor Açiklamasi 20 - Metz Handball Açiklamasi 30

Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu altinci maçinda Kastamonu Belediyespor, sahasinda Fransa’nin Metz Hentbol takimina 20-30 yenildi.

Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu altinci maçinda Kastamonu Belediyespor, sahasinda Fransa’nin Metz Hentbol takimina konuk etti. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan müsabakada karsilasmaya iyi baslayan temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, basa bas giden karsilasmada gol yollarinda etkisiz kalinca geriye düstü. Müsabakanin 20’inci dakikasinda 9-6 geriye düsen Kastamonu Belediyespor, 5 dakika boyunca rakibine gol sansi tanimadi. Iyi savunmanin karsiligini alan temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, karsilasmanin 27’inci dakikasina gelindiginde farki bire kadar indirerek skoru 9-8 yapti. Hizli toparlanan Metz Hentbol takimi, Kastamonu Belediyespor’u durdurarak üstünlüge ele geçirdi. Ilk yarinin bitimine 3 dakika kalan temsilcimiz Kastamonu Belediyespor’a gol sansi tanimayan Metz Hentbol, üst üste buldugu gollerle ilk yariyi 13-9 önde tamamlandi.

Ikinci yariya tutuk baslayan Kastamonu Belediyespor, ilk 5 dakikada skor bulmakta güçlük çekti. Kalesinde gördügü gollerle 40’inci dakikada 18-10 geriye düsen temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, Metz Hentbol karsisinda etkisiz kaldi. Seyircisinin de destegiyle farki kapatmak için rakip kalede pozisyon bulmasina ragmen bu firsatlari degerlendiremeyen Kastamonu Belediyespor, sahadan 30-20 yenik ayrildi. Kastamonu Belediyespor, B Grubu’nda yaptigi altinci maçta da maglup oldu.

Metz Hentbol’da Ngouan buldugu 6 golle sahanin en skorer oyuncusu olurken Kastamonu Belediyespor’da da Radicevic’te 5 golde kaldi.

“Oynadigimiz Metz, Besiktan-Real Madrid arasindaki fark gibi”

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Costica Buceschi, Metz Hentbol takimini tebrik ettigini belirterek, “Özellikle hizli ataklarla sonuca gittiler. Bazi problemler yasadik, geçtigimiz hafta Sahovef takiminda oldugu gibi. Bunlarin üstesinden gelecegiz umarim” dedi.

Sampiyonlar Ligi’nde oynadiklarinin farkinda olunmasini isteyen Buceschi, “Metz, daha önce final oynayan bir takim. Finalde dörtlü takimlarla oyun oynayan bir takim ile oynuyoruz. Ilk yilimiz Sampiyonlar Liginde, bunu Besiktas-Real Madrid maçi gibi düsünebilirsiniz veya Liverpool” ifadelerini kullandi.

Metz Hentbol takimi tebrik eden Kastamonu Belediyespor oyuncusu Jovanka Radicevic ise, “Maça aslinda çok kötü baslamadik. Ama Sahovef karsisinda yaptigimiz hatalar sonucunda bizleri cezalandirdilar. Kontra ataklarla, hizli hücumlarla yine golleri buldular. Kötü defans yaptik, Metz takimini tebrik ederim” diye konustu.

Pozisyon bulmalarina ragmen gol bulmakta zorlandiklarini ifade eden Radicevic, “Sahovef maçinda da önceki maçlarda da aynisi oldu. Kalede de kaleci var zaten, bunlarin üzerine düsünüyoruz ve çalisiyoruz. Gol atmakta problem yasiyoruz, bunu nasil çözebiliriz diye düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA