Vitor Pereira Açiklamasi 'Takimim 2-0'Dan Sonra Bloke Olmus Gibiydi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Konyaspor karsisinda gereken reaksiyonu gösteremediklerini belirterek, “Sahada agresif olamadik. Karakter koyamadik, topu kazanmak için agresif olamadik. Gerçekten takimim 2-0’dan sonra bloke olmus gibiydi” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasinda deplasmanda Konyaspor’a karsi 2-1 maglup olduklari maça iliskin basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maça çok kötü basladiklarini dile getiren Vitor Pereira, “Bir önceki karsilasmada evimizde aldigimiz sonuçtan sonra bugünkü maça iyi baslamamizin önemini biliyorduk. Bütün hafta bunun için çalistik. Nedendir bilemiyorum maça kötü basladik. Bir hatadan 1-0 geriye düstük. Daha sonra yaptigimiz ikinci hatadan maç 2-0 oldu. Ilk yarida takimim gereken reaksiyonu gösteremedi. Sahada agresif olamadik. Karakter koyamadik, topu bulamadik. Topu kazanmak için agresif olamadik. Gerçekten takimim 2-0’dan sonra bloke olmus gibiydi. Sahaya bir sinyal göndermemiz gerekiyordu. Bu yüzden de degisiklikleri yaptik. Devre arasinda oyuncularimizla konustuk. Takim ruhunu sahaya sergilemeye çalistik. Pozisyonlar üretmeye çalistik. Daha sonrada sakatliklar meydana geldi ki büyük ihtimal ciddi sakatliklar bunlar. Bir kisi eksik oynadigimiz bölümde de savastik, denedik. Ilk yaridaki oynamis oldugumuz oyun gerçekten çok kötüydü. Ikinci yarida geri pas vermeye çalistik ama ilk yarida benim buraya geldigimden beri gördügüm en kötü ilk yariydi. Hiç bir reaksiyon gösteremedi takim. Aslinda Konyaspor’a, hiç bir sey yapmadan 2-0 yapabilme firsati verdik. Simdi hatalarimizi düzeltmemiz gerekiyor. Bugünkü maça baslangiç seklimizin kesinlikle hiçbir bahanesi yok. Ben her zaman sorumlulugu üstelenirim. Yarindan itibaren kendi aramizda konusacagiz ve bu durumu çevirmek için neler yapabiliriz onu konusacagiz” dedi.



“Gerçekten çok mutsuzum”

Bir gazetecinin "Üzgün ve yikik bir Vitor Pereira görüyoruz. Kendisini ve sporcularini rehabilite edebilecek gücü kendinizde görebiliyor musunuz?" sorusuna ise Pereira, "Tabii ki arka arkaya oynadigimiz bu maçlardan sonra mutlu olmam mümkün degil. Gerçekten çok mutsuzum. Ben temsil ettigim camiayi biliyorum. Ne kadar büyük taraftarlari olan bir camiayi temsil ettigimi biliyorum. Milyonlarca insanlari temsil ediyoruz ve bizim aldigimiz sonuçlar, onlarin haftayi mutlu veya mutsuz geçirmesine sebep oluyor ki biz de onlarla ayni duygulari paylasiyoruz. Yarin bizim için reaksiyon gösterme günüdür. Hatalarimizi düzeltme günüdür. Oyuncularimizi duygusal anlamda ayaga kaldirma günü. Bunu yapabilecek kapasitemiz oldugunu biliyorum çünkü bu sezon gerçekten çok iyi oynadigimiz maçlar var. Bugünkü maçin asla tekrarlanmamasi gerekiyor. Bugünkü 45 dakikada maçi tamamen rakibe verdik” cevabini verdi.

Kaynak: İHA