Elazig'da '29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Satranç Turnuvasi' Düzenlendi

Elazig’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Satranç Turnuvasi 120 sporcunun katilimiyla bugün basladi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Elazig Il Temsilciligi tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Satranç Turnuvasi düzenlendi.

Elazig Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya 3 kategoriden 120 sporcu katildi.

2 gün boyunca devam edecek turnuva sonunda derece elde eden sporcular, kupa ve madalyayla ödüllendirilecek. Müsabakalarin daha önce online devam ettigi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Satranç Turnuvasi’nin da sezonun ilk yüz yüze turnuvasi oldugu bildirildi.

Turnuva hakkinda bilgi veren TSF Elazig Temsilcisi Esra Kilavuz Yalçin, “Cumhuriyetimizin 98’inci yildönümü münasebetiyle düzenledigimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Turnuvamizi gerçeklestirmek için toplandik. Turnuvalarimizi, biz Elazig’da pandemi sürecinde online bir sekilde devam ettirdik. Bu sezon için baslattigimiz ilk yüz yüze turnuvamiz. 2 gün boyunca devam edecek turnuvamiz, 3 kategoride gerçeklestirilecek. Açik kategorimiz, 14 ve 10 yas alti kategorilerinde yarisan sporcularimiz 2 gün boyunca ter dökecekler. Derece elde eden sporcularimiz da kupa ve madalyayla ödüllendirilecek. Turnuvamiza güzel ilgi oldugunu düsünüyorum. Il disindan da katilimlarin olmasi bizi ayrica mutlu etti. Zaten ilimizin turnuva kalitesi, hakemlerimizin gücü bölgede oldukça biliniyor. Il disindan da katilimlar bizi oldukça mutlu ediyor. Amacimiz çok büyük turnuvalara imza atarak ilimizi en iyi sekilde temsil etmek. Sporcularimiz da ellerinden geldigince güzel çaba göstererek farkli turnuvalarda ulusal ve uluslararasi alanlarda bu amacimizi gerçeklestirmeye çalisiyorlar. Hepimizin gayesi çok güzel turnuvalarla güzel isler çikarmak” diye konustu.

Turnuvada mücadele ettigi için heyecanli oldugunu belirten Ahmet Fethi Özdemir, “6 yasimdan beri satrançla ugrasiyorum. Hedefim turnuvada ilk 3’e girmek. Önceden de satranç kurslarina gittim, çalistim. Daha önceleri online çalisiyordum. Yüz yüze de çalistim” dedi.

Kaynak: İHA