Besiktas Kulübü Asbaskani Emre Kocadag, Maçlarindaki Hakem Yönetimlerini Elestirdi Açiklamasi

'(Atakas Hatayspor maçini yöneten Cüneyt Çakir) Maalesef bugün verdigi golü VAR karariyla iptal ederek Besiktas'in bugün alacagi puan veya puanlarin önüne geçmistir' 'Sezon basindan beri iyi bir takim kuran, iyi bir futbol oynamaya çalisan Besiktas'in önünü kesmeye yönelik hakem hatalari herkesin malumu. Daha ligin basinda Besiktas'in kaybolmus 10 puani var' '(MHK Baskani) Serdar Tatli, hakem hatalarindan dolayi ayrilmadi. Hakem hatalari her hafta var. Geçen sezon da vardi. Onun hatasi, adaleti saglayamamasi oldu. Besiktas'a karsi aldigi kararlari diger takimlara karsi uygulayamadi. Besiktas'in hakkini yiyen hakemleri bir sonraki hafta ödüllendirirseniz, onlarin önünü açarsaniz o koltuklarda oturamazsiniz'

Besiktas Kulübü Asbaskani Emre Kocadag, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasinda deplasmanda 1-0 kaybettikleri Atakas Hatayspor maçinda hakem Cüneyt Çakir'in puan veya puanlar almalarinin önüne geçtigini savundu.

Hatay'dan Istanbul'a dönen siyah-beyazli kafilede yer alan Kocadag, Sabiha Gökçen Havalimani'nda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Karsilasmayi yöneten hakem Cüneyt Çakir'in maçin sonucuna etki ettigini iddia eden Kocadag, "Hatay deplasmanina yine eksiklerle gittik ama oyunun önüne geçen bir hakem yönetimi vardi. Cüneyt hocamiz Türk futbolunun gurur kaynagi ama geçen sezon da bazi maçlarda yine performansinin düserek devam ettigini belirtmistik. Bu sezon da hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tartisilir bir hakem haline gelmistir. Maalesef bugün de verdigi golü VAR karariyla iptal ederek Besiktas'in bugün alacagi puan veya puanlarin önüne geçmistir." diye konustu.

Emre Kocadag, bu sezon kendileri adina geride kalan 11 maçta hakem hatalarindan 10'a yakin puan kaybettiklerini ileri sürerek, söyle devam etti:

"Sezon basindan beri iyi bir takim kuran, iyi bir futbol oynamaya çalisan Besiktas'in önünü kesmeye yönelik hakem hatalari herkesin malumu. Gaziantep FK maçinda verilmeyen penalti var. Adana Demirspor maçinda 11 metrede baraj çizgisini kuran hakem ve üçüncü golde VAR'a bile gitme ihtiyacini duymuyor. Onun akabinde Rosier'i kirmizi kartla cezalandiriliyor. Altay maçinda 2 golü adam eksikliginden dolayi yiyoruz ve puanlarimiz gidiyor. Basaksehir'de bariz 2 penalti için VAR çagirmiyor ve penaltilar verilmiyor. Bugün de Hatayspor maçini geçirdik. Daha ligin basinda Besiktas'in kaybolmus 10 puani var. Liderin de 7 puan gerisindeyiz."

- "Algi çalismalarini geçen sene nasil yiktiysak ayni sekilde yikacagiz"

Siyah-beyazli kulübün asbaskani, averajla Galatasaray'in önünde sampiyon olduklari geçen sezon gibi bu sezon da algi çalismalari yürütüldügünü ileri sürerek, bu algilari yine yikacaklarini dile getirdi.

Hakem hatalari nedeniyle kaybettikleri puanlarin çok degerli oldugunu belirten Kocadag, "Geçen sezon basinda da bir algi çalismasi yapildi. Buna karsi çikip konustuk ve o algilari bozduk. 'Besiktas, kötü takim kurdu, iyi oynamiyor, iyi mücadele etmiyor.' diyerek hakem hatalarini normallestirmek için topyekun bir çalisma yapildi. Bu sene de tam tersi, 'Besiktas'in çok iyi bir takimi var. Bu hatalar görmezden gelinsin.' isteniyor. 'Besiktas kötü oynadi' algilari var. Besiktas kötü oynayabilir, eksikleri olabilir ama bu hakem hatalarini ve bundan dolayi puan kayiplarini legal hale getirmez. Bu algi çalismalarini geçen sene nasil yiktiysak ayni sekilde yikacagiz. Iyi veya kötü oynayabiliriz, eksiklerimiz oldu, rotasyon yapildi ve istedigimiz verimleri alamadik ama saydigimiz maçlardaki kaybedilen puanlar üst üste konuldugunda çok degerli hale geliyor." ifadelerini kullandi.

- MHK Baskani Serdar Tatli'nin istifasi

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunda (MHK) baskan Serdar Tatli'nin istifa edip yerine Ferhat Gündogdu'nun atandigini hatirlatan Emre Kocadag, sunlari kaydetti:

"Geçen hafta MHK Baskani degisti. Allah selamet versin. Sevabiyla günahiyla hizmet etti ve görevden ayrildi. Neden ayrildigini herkes merak ediyor. Serdar Tatli, hakem hatalarindan dolayi ayrilmadi. Hakem hatalari her hafta var. Geçen sezon da vardi. Onun hatasi, adaleti saglayamamasi oldu. Besiktas'a karsi aldigi kararlari diger takimlara karsi uygulayamadi. Besiktas'in hakkini yiyen hakemleri bir sonraki hafta ödüllendirirseniz, onlarin önünü açarsaniz o koltuklarda oturamazsiniz. Yeni MHK Baskani'na hayirli olsun. Geçen hafta VAR'da hakemi 2 net pozisyona çagirmayan hakemi bugün VAR'a verdiler. Hiç çagirmamasi gereken pozisyonda golümüzü iptal ettirmek için çagirdi. Cüneyt hoca da kendisi karar veremedi ve yardimci hakemi de yanina çagirarak puanlarimizi aliyor."

Siyah-beyazli taraftarlarin içinin rahat olmasi gerektigini aktaran Kocadag, "Besiktas ne zaman iyi gitmeye baslasa bu oyunlar oynanmaya basliyor. Besiktas'a karsi bir ittifak oldugu bir gerçek. Bu ittifakin ortaklari belli. Saha içi ve disinda da yandaslari var. Ancak o ittifak baraji geçemez. O ittifaka destek verenler de bunun farkina varsin. Besiktas'in hakkini yiyerek bir yere gelemezler. Biz kendi mücadelemizi yapacagiz. Cüneyt hoca bugün bizi üzdü. MHK degisti ama bazi seyler degismedi. Takim olarak toparlayacagiz, daha iyi futbol oynayacagiz. Geçen sezon sampiyon olduk. Averajla sampiyon olduk ama herkesin vicdaninda 'Sampiyon Besiktas' yazildi. Bu sezon da sampiyon olacaksak herkesin aklina ve kalbine kazinacak futbolu oynayacagiz. Biz o futbolu oynamaya baslayacagiz ve insallah sampiyonlugu gögüsleyecegiz." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA