Vitor Pereira Açiklamasi 'Toplamda 10 Sakatlik Yasadik Ama Biz Yine Ligde Lideriz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yasadiklari yogun maç temposu ve süreç ile ilgili, “Toplamda 10 sakatlik ama biz yine ligde lider pozisyondayiz. Bu kadar sakatlik yasanilan dönemde özveri yaptik. Bazi oyuncular daha fazla oynamak durumunda kaldi“ diye konustu. Portekizli teknik adam ayrica önceliklerinin lig olduklarini söyledi.

Süper Lig’in 8. haftasinda Fenerbahçe evinde Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasimpasa mücadelesinin kendileri açisindan zor oldugunu ifade ederek, “Çok kisa sürede 7 maç üst üste onamistik. Bazi oyuncularin bu maçlarin hepsinde oynamak durumundaydi. 3 gün önce alinan skoru düsündügümüzde bu maç zor olacakti. 2-0’i yakaladik, biraz rahatlik getirdi takima. Kasimpasa’nin atmis oldugu golden önce 2 tane net pozisyon var. Birini degerlendirsen 3. gol bizi kopartacakti maçtan. Kasimpasa son ana kadar mücadele etti. Bizim bazi anlarda sahada aci çekmemiz gerekti. Önemli olan 3 puandi. Taraftarlarimizin da yardimiyla bugün ki 3 puani aldik. Milli arada biraz dinlenecegiz, sakatliktan dönen oyuncularimiz olacak. Umarim milli aradan sonra daha fazla opsiyonum olur“ dedi.



“Toplamda 10 sakatlik yasadik ama biz yine ligde lideriz“

Basin toplantisi esnasinda aldigi notlara deginen Pereira, “Kalemi su yüzden elime aldim. Oyuncularin isimleri için. Bugüne kadar Serdar Dursun, Pelkas, Sosa, Irfan Can, Zajc, Tisserand, Nazim, Serdar Aziz Novak ve birkaç zaman Ferdi sakatlik yasadi. Toplamda 10 sakatlik ama biz yine ligde lider pozisyondayiz. Bu kadar sakatlik yasanilan dönemde özveri yaptik. Bazi oyuncular daha fazla oynamak durumunda kaldi. Avrupa da yarisan takimlar hafta ortasi maç yapiyor ve bu maçlar fiziksel ve mental anlamda zorluk gerektiren maçlar. Böyle bir dönemden çiktiginizda 7 tane üst seviye maçi oynadiginizda büyük bir özveri yapmaniz gerekir. Oyuncularima tesekkür etmek istiyorum takim ruhundan dolayi. Suanda lideriz bunun bir anlami yok suanda ama bu dönemde de tabelanin ortasinda olmaktansa birinci olmak iyidir. Biz bu Avrupa maçlarini oynamasaydik 5 puani kaybetmezdik. Bu yogunlukta puan kaybetmek normal“ seklinde konustu.

Vitor Pereira son olarak, 4 kaybettigi müsabakadan hangisini degistirmek istedigi seklinde yöneltilen soruya, “Olympiakos maçini degistirme isterdim. Kariyerimde ilk defa evimde 3-0 yenildim. Baska bir maç hatirlamiyorum 3-0 yenildigim. Deplasmanda Manchester City’e 3-0 yenilmistim ama baska bir maç böyle olmadi. Önceligimiz lig“ cevabini verdi.

Kaynak: İHA