Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi, 5-9 Ekim'de Kas'ta Yapilacak

Dünya Sualti Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi, 5-9 Ekim’de Antalya’nin Kas ilçesinde yapilacak.

Kas Belediyesi Incebogaz Sosyal Tesisleri açiklarinda düzenlenecek Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi'na 26 ülkeden 82 sporcu, 1. Masterlar Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi'na ise 4 ülkeden 6 sporcu katilacak.

Sporcular, dalislarda, sabit agirlik (CWT), paletsiz sabit agirlik (CNF), çift paletli sabit agirlik (CWT-BF) ve ip destekli sabit agirlik (FIM) olmak üzere 4 disiplinde mücadele edecek.

Sampiyonalarin açilis töreni, yarin yapilacak.

Rusya'dan Alexey Molchanov, Slovenya'dan Alenka Artnik, Italya’dan Alessia Zecchini gibi dünya rekortmenlerinin de yer alacagi Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi’nda Türk milli takimi sporculari da yarisacak.

Milli takim kadrosunda Sahika Ercümen, Yaren Türk, Fatma Uruk, Birgül Erken, Rüstem Derin, Görkem Gedik ve Serkan Toprak bulunuyor.

TSSF Baskani Sahin Özen gazetecilere yaptigi açiklamada, 2 dünya rekorunun kirildigi Dünya Kupasi’nin ardindan Dünya Sampiyonasi ve ilk kez düzenlenecek Masterlar Dünya Sampiyonasi'ni gerçeklestireceklerini söyledi.

Serbest dalista dünyanin en prestijli organizasyonuna bir kez daha ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ve heyecanini yasadiklarini ifade eden Özen, "Dünya Kupasi'nda milli sporcularimiz, 2 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalyaya imza atti. Bu basarilari umuyorum ki, Dünya Sampiyonasi'nda taçlanir. Tüm çabalari için onlari kutluyor, milli takim antrenörümüz Cenk Devrim Ulusoy'a ve sporcularimiza tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA