Hammer Ve Faust, Maçlara Ankara'da Hazirlaniyor

Türk boks kulübü EC BOXING’in Avrupa ve amatörde dünya sampiyonu Christian Hammer ve gelecegin stari Viktor Faust, önemli maçlari öncesi hazirliklarini Bülent Baser esliginde Ankara’da sürdürüyor.

Önümüzdeki iki hafta içinde Amerika ve Ingiltere’de ringe çikacak olan Türk boks kulübü EC BOXING’in agir siklet boksörleri bu önemli maçlara Ankara’da hazirlanma karari aldi. Avrupa ve amatörde dünya sampiyonu Chirsian Hammer ve gelecekte dünya sampiyonu olacagina kesin gözüyle bakilan Ukraynali Viktor Faust, kulübün basantrenörü Bülent Baser, esliginde Ankara’ya geldi. Boksörler, 19 Mayis Boks Salonu’nda antrenmanlara son sürat devam ediyor. Türkiye’yi boksta dünyaya tanitmak için mücadele verdiklerini belirten Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Baser, "Rahmetli Sinan Samil Sam ile birlikte Ankara’da boksa baslamistik. Ardindan da profesyonel boksta kendisiyle birlikte tüm maçlarda görev aldim. Içimde hep bir ukde idi Ankara’ya dünya starlarini getirerek tanitmak. Basarili is adamimiz Ali Yücelen’in de destekleriyle hedefimizi gerçeklestirdik. Sporcularim da bu önerime sicak baktilar ve hazirliklarimizi baskentimizde yapiyoruz" dedi.



Erol Ceylan: "Dünyanin en büyük galasinda biz de sahne alacagiz"

Dört kez Almanya’nin ve geçtigimiz yil da dünyanin en iyi promotörü seçilen EC BOXING Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, dünyanin en büyük galasinin gerçeklesecegi gecede sahne alacaklarini belirterek, "Geçtigimiz hafta Ingiltere’de yapilan dev karsilasmada Dünya sampiyonu Anthony Joshua’yi yenerek dünya klasmanindaki bes büyük kemerden dördünü kazanan Ukraynali boksör Oleksandr Usyk’in bu basarisinin ardindan gözler besinci kemer olan WBC dünya sampiyonluk maçinin yapilacagi Tyson Furry ve Deontay Wilder maçina çevrildi. Dünyanin efsane maçlarinin yapildigi Las Wegas’taki T-mobile Arena’da 9 Ekim Cumartesi gerçeklesecek olan gecede boksörümüz Viktor Faust Amerikali Meke Marshall’a karsi ringe çikacak. Ardindan 16 Ekim gecesi yine Avrupa sampiyonumuz Christian Hammer de Ingiltere’de su an dünya sampiyonu olan Tyson Fury’in kardesi Hughie Fury’e karsi eldiven giyecek" seklinde konustu.



Vedat Alyaz: "Devler arenasinda biz de variz"

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz, tüm dünyanin nefesini tutarak izleyecegi bu önemli boks galasinda Türk kulübün boksörü, antrenörü ve promotörünün de yer almasinin ülke boksu için büyük bir gurur kaynagi oldugunu vurgulayarak, "Bir zamanlar bu tür organizasyonlari televizyonlardan izleyerek iç çekerdik, simdi ise bizzat bu dev galalarin içinde yer aliyoruz. Sayet boksörümüzün kazanirsa gelecek yillarda oradaki ana maça da Türk imzasi atacagiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA