Er Meydaninin Yigitleri Yunusemre'de Bulustu

Manisa’da Yunusemre Belediyesi tarafindan 6.’si düzenlenen Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güreslerinde 14 boyda 64’ü baspehlivan yaklasik 600 pehlivan Yunusemre’de kispet kusandi. Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun da izledigi kiyasiya gerçeklesen müsabakalarda altin kemerin sahibi Ali Gürbüz oldu.

Ata sporu gürese olan ilgiyi arttirmak, gençleri spora yönlendirmek amaciyla Yunusemre Belediyesi’nin Ortaköy Er Meydani’nda 6.sini düzenledigi Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güresleri yogun ilgi gördü. Son Kirkpinar Baspehlivani Ali Gürbüz, Baspehlivanlar Recep Kara, Ismail Balaban, Saban Yilmaz, Nedim Gürel, Cengizhan Simsek, Ali Gökçen gibi Türkiye’nin ünlü 64 baspehlivaninin da aralarinda bulundugu yaklasik 600 pehlivan Yunusemre Er Meydani’na çikti.

Müsabakalar öncesi Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Güres Komitesi Baskani Necip Denktas, davetliler ve baspehlivanlarla birlikte vatandaslari selamladi. Güzel bir organizasyona daha ev sahipligi yaptiklarini dile getiren Baskan Çerçi, “Türkiye’nin dört bir yanindan gelen güresseverler, protokol üyeleri, degerli misafirler bugün güreslerimizi yapiyoruz. Türkiye’nin en basarili baspehlivanlari burada kispet kusanacaklar. Gençlerimizi ata sporumuz olan yagli gürese yönlendirmek istiyoruz. Bunun yaninda spor kulübümüzde yaklasik 2 bin lisansli sporcu bulunuyor. Müsabakalarda yer alacak güresçilerimize basarilar diliyorum. Organizasyonda emegi olan tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.



Önümüzdeki yilin agalik açik arttirmasi da müsabakalar sürerken yapildi. Agalik için, Is Insani Celal Yaz, Is Insani MHP Meclis Üyesi Osman Çimenoglu, Mevcut Güres Agasi Mehmet Ali Özcan yaristi. Çekismeli geçen açik arttirmada 230 bin TL ile önümüzdeki yilin agasi Is Insani Celal Yaz oldu. Açik arttirmanin ardindan Baskan Çerçi, Güres Agasi Celal Yaz ve agalik için yarisan adaylarla birlikte vatandaslari selamladi.

Türkiye’nin en basarili güresçilerinin kispet kusandigi müsabakalarda baspehlivanlar Yuntdagi’nda altin kemer sahibi olmak için ter döktü. Finalde Ali Gürbüz ve Cengizhan Simsek güresti. Kiyasiya geçen müsabakanin galibi son Kirkpinar altin kemer sahibi Ali Gürbüz oldu. Müsabakalarda; 2.ligi Cengizhan Simsek, 3.lügü ise Nedim Gürel ve Saban Yilmaz elde etti. Sampiyonlara madalyasini Baskan Çerçi ve protokol üyeleri takti.

Minik 1, Minik 2, Tesvik 1, Tesvik 2, Tozkoparan, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Orta Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta Boy, Basalti ve Bas olmak üzere 14 boyda gerçeklesen müsabakalar yogun ilgi gördü. Müsabakalarda basarili olan güresçilere madalyalarini protokol üyeleri takti.

Organizasyonu Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 22. Dönem TBMM Baskani Bülent Arinç, Manisa Valisi Yasar Karadeniz, MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Manisa Il Jandarma Komutani Tuggeneral Selçuk Yildirim, Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi Baskani Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Yunusemre Ilçe Kaymakami Atilla Kantay, Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyüksehir Baskanvekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Il Baskani Salih Hizli, MHP MKYK Üyeleri Ali Uçak ve Mehmet Ödevli, AK Parti Yunusemre Ilçe Baskani Fatih Katiöz, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, Manisa Borsasi Baskani Sadik Özkasap, davet edilen belediyelerin belediye baskanlari, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce güressever izledi.

Kaynak: İHA