Dünya Sampiyonu Isitme Engelli Milli Voleybolcular Yurda Döndü

Dünya Isitme Engelliler Voleybol Sampiyonasi finalinde Italya’yi 3-2 yenerek sampiyon olan Isitme Engelliler Kadin Voleybol Milli Takimi, yurda döndü.

Italya’nin Chianciano Terme kentinde düzenlenen 4. Dünya Isitme Engelliler Voleybol Sampiyonasi’nda ev sahibi Italya’yi 3-2 maglup ederek dünya sampiyonluguna ulasan Isitme Engelliler Kadin Voleybol Milli Takimi yurda döndü. Namaglup sekilde sampiyon olan milliler, saat 15.00’te Istanbul Havalimani’na ulasti. Pasaport kontrolünün ardindan yurda giris yapan milli takim, havalimaninda çiçeklerle karsilandi.

“Zoru basardik, tarih yazildi”

Elde edilen basariya iliskin Istanbul Havalimani’nda basin mensuplarina degerlendirmede bulunan Voleybol Milli Takimlar Teknik Direktörü Osman Çarkçi, “Çok büyük mücadeleler yapildi. 10 günden beri oradayiz. Pandemi sürecinde de sikintilar yasadik, 4-5 gün içeride kaldik ama sonunda zafere ulastik. Zoru basardik, tarih yazildi. Insallah böyle devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Çabalayip kazandik ve sampiyon olduk, mutluyuz”

Bir sonraki hedeflerinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu belirten Isitme Engelliler Kadin Voleybol Milli Takimi Basantrenörü Oya Erginay Dede ise, “Seyirci çok fazlaydi, atmosfer çok güzeldi. Kizlarimi tebrik ediyorum çok güzel mücadele ettiler. 4 ay boyunca 4 tane kamp yaptik. Yaz boyu biz sürekli kamptaydik. Buraya çok iyi hazirlandik. Ellerinden gelen her seyi yaptilar. Çabalayip kazandik ve sampiyon olduk, mutluyuz” diye konustu.



“Hedefe ulasabilmek için çok çalistik, basardik”

Takim kaptani Yeter Yalçin da, “Milli takim için bayrak için inandik. Hocalarima ve takim arkadaslarima tesekkür ediyorum. Hedefe ulasabilmek için çok çalistik, basardik. Bundan sonra hedefimiz olimpiyatlar. Daha da çok çalismamiz lazim. Eksiklerimiz var onlari düzeltecegiz. Bizi destekleyen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA