Dünya Ralli Sampiyonasi'da Finlandiya Rallisi'ni Elfyn Evans Kazandi

Dünya Ralli Sampiyonasi’nda (WRC) 2021 sezonunun 10. yarisini Red Bull sporcusu Elfyn Evans kazandi. Evans böylece bu sezonun kendisi adina ikinci zaferine ulasti.

Motor sporlari dünyasinin en önemli organizasyonlarindan biri olan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda (WRC) 2021 sezonunun 10. yarisinin heyecani Finlandiya’da yasandi. 19 etap üzerinden kosulan ralliye, Red Bull sporcusu Elfyn Evans damga vurdu. Finlandiya Rallisi’ni toplamda 2 saat 19 dakika 13.7 saniyede tamamlayan Evans, 2021 Portekiz Rallisi’nden sonraki ikinci zaferini kazandi.

Ilk günü üçüncü sirada noktalayan Elfyn Evans 8. etaptan sonra zirveye yerlesti. Bu andan sonra rakiplerinin yanina yaklasmasina izin vermeyen Evans, zafere de ulasti. Evans, bu sonuçla puanini 166’ya çikararak sampiyona lideri Sebastien Ogier ile arasindaki puan farkini 24 puana indirdi. Sampiyonluk siralamasinda Ogier 190 puanla liderligini korurken üçüncü sirada ise Thierry Neuville yer aliyor. Dünya Ralli Sampiyonasi’nda gelecek yaris 14-17 Ekim tarihlerinde Ispanya’da gerçeklesecek.

Kaynak: İHA