Cihat Arslan Açiklamasi 'Takimin Daha Reaksiyonel Olmasini Bekliyorum'

Kasimpasa Teknik Direktörü Cihat Arslan, Fenerbahçe maçinin ardindan, “Elimizden gelen bu kadar oldu. Maglubiyeti oyun içerisinde kabul etmemek lazim. Takimin ve bazi oyuncularin daha reaksiyonel olmasini bekliyorum“ dedi.

Süper Lig’in 8. haftasinda Kasimpasa deplasmanda Fenerbahçe’ye 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Kasimpasa Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Analizler yaptik maç öncesinde Fenerbahçe nasil oynuyor diye. Coskulu önde basliyor ve öne geçmeyi seviyor diye gördük ve analizlerini yaptik. 15-20 dakikayi en azindan ikinci bölgede karsilamak gerekiyordu. Ama buna gereken reaksiyon verilemedi. Fenerbahçe gelmeye basladi ve bizim o reaksiyonu göstermek gerekiyordu. Sanssiz bir gol yedik. Daha öncesinde gol bulunabilirdi. Bizim üzüldügümüz konu 1-0’dan sonra daha farkli oynamamiz gerekiyordu. Ilk yarinin sonuna dogru iki oyuncuyu hazirlayin degistirecegiz dedik. Devre olsun 1-0’a raziydim. Son 10 saniye ayagimizdaki topu vererek gol yedik. Bu bizi geriye itti. Devre arasi hamle yapildi maça ortak olma çabasi gösterdik ve 2-1’i yakaladik. Rakibi tedirgin ettik üretken olmaya çalistik. Elimizden gelen bu kadar oldu. Maglubiyeti oyun içerisinde kabul etmemek lazim. Takimin ve bazi oyuncularin daha reaksiyonel olmasini bekliyorum“ diye konustu.



“Top bizdeyken ve rakipteyken farkli iki takim var“

Takimin durumuna deginen Arslan, “Teknik direktör olarak çok seyi kendi içimizde tutuyoruz bu takim yeterli ama elimizde bazi oyuncularin olmamasi durumu var. Orta sahamiz zenginlesme açisindan daha iyi olabilir. Transfer yapilmasa bile yeterliyiz ama iste sakatlarimiz mevcut. O yönden sikinti yok. Bizim iki takimimiz var aslinda. Top bizdeyken takim farkli rakipteyken farkli. Bizimde üstesinden gelmemiz mesele bu. Top bizdeyken çok iyi oynayan takim var ama rakibe geçtiginde ayni savunma iç güdüsü coskuyu yakalamiyor. Olympiakos kadar asla sert oynayamayiz ama bizim ligimiz sertligi kaldiran bir lig. Bazen o sertligi yapmaniz gerekiyor hakemi de yaniniza almaniz gerekiyor“ ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA