Çaykur Rizespor-Galatasaray Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: 'Bugün çok memnun kaldim. Çünkü 10 kisi ile ortaya karakter koymak, kazanmak önemliydi. Oyuncularimi kutluyorum' 'Kirilma noktasi bugün galibiyet. Bir takimin psikolojik olarak etkilenmesi için mükemmel bir galibiyet oldu'

Süper Lig'in 8. haftasinda konuk oldugu Çaykur Rizespor'u 3-2 yenen Galatasaray'in teknik direktörü Fatih Terim, takimin olumlu yönde etkilenmesi için önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

???????Terim, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, bir müsabakada olabilecek her türlü kötü sans veya sikintinin baslarina geldigini belirtti.

Hakemin maçin önüne geçmesini istemedigini ifade eden Terim, "Topu kaptirdik penalti oldu, su oldu, bu oldu... Ben böyle karakter koyan takimin kazanmasi sonrasi baska seylerin maçin önüne geçmesini istemem." dedi.

Olimpik Marsilya maçinin ardindan 72 saat sonra bu karsilasmaya çiktiklarini aktaran tecrübeli çalistirici, "Cumartesi bir idman yaptik, pazar günü gerilimi yüksek bir maç oynadik. Çaykur Rizespor, Hamza (Hamzaoglu) hoca ile birlikte daha diri bir takim olmus. 10 kisi kaldiktan sonra reaksiyon göstermek önemli." diye konustu.

Galatasaray olarak güçlü ve kuvvetli set oyunu oynamalari gerektigini aktaran Terim, söyle devam etti:

"Formasyonda degisim yapacagimizi söylemistik. Bana göre mükemmel sekilde oyunu domine ettik, çok iyi basladik. Kalemize gelmezlerken yine gol yedik. Ilk 15-20 dakika sezonun en iyi baslangicini yaptik. Kalemize rakip yaklasmazken, Mustafa (Mohamed) ve digerleri ikinci golü kaçirirken, maalesef 1-1 duruma geldik. Bence bugünkü rotasyonlu kadro seti en iyi sekilde oynamistir. Çok dogru oldugunu gördük. Pas istasyonlarimiz çok dogruydu."

- "Bugün çok memnun kaldim"

Feghouli ve Babel'in iyi oynadigini kaydeden Terim, "Üçüncü bölgede daha mükemmel, dominant oynadigimiz maça ragmen geri düstük. Bugün diger maçlara oranla daha basariliydik. Babel ve Feghouli topla bulustuklarinda içeri kat ederek hücum sürekliligi sagladi. Kaptirdigimiz yerde kontra presle kazandik. Üç gün önce Marsilya maçi oynamis bir takimin görüntüsü yoktu. Iki takim herkese güzel bir maç seyrettirdi. Bugün çok memnun kaldim. Çünkü 10 kisi ile ortaya karakter koymak, kazanmak önemliydi. Oyuncularimi kutluyorum." ifadelerini kullandi.

Golcülerin 7-8 maç suskun olmasina deginen Terim, "Morutan bugün belki tarihi bir gol atti ama bu golü atmasindaki en büyük etken Diagne, ona 'Al da at.' dedi. Halil, Mohamed ve Diagne'den memnunum. Yoruldugu için çikardim. Iyi ki çikarmisim. Sette Mustafa Mohamed bize yardimci oldu. Defans arkasi kosulari iyiydi. Arti görevi olan iki golü atmasi bizi çok mutlu etti. Diagne, Mohamed, Halil bizi mutlu etti. Belki ikisi birlikte oynayacak." seklinde konustu.

Havanin yagmurlu ve sahanin kaygan oldugunun altini çizen tecrübeli teknik adam, "Israrla, inatla seti oynamaya devam ettik. Bu bizim pozisyonlar bulmamizi sagladi. Pas oyunu ile yarattigimiz bir çok pozisyon var. Bunlari çok harcadik. Sanssizlik diyemeyecegim, harcadik. Bireysel bir hata ile penalti oldu ve kirmizi kart. Orada yürekli davrandik. Büyük takim gibi bize yakisir sekilde maçi alma reaksiyonunu gösterdik ve maçi aldik." degerlendirmesinde bulundu.

Terim, milli maç arasinda Tuzlaspor ve Istanbulspor ile iki hazirlik maçi oynayacaklarini duyurdu.

Boey'in sakatligi oldugunu ve riske girmek istemediklerini belirten Terim, Arda Turan ile Baris Alper Yilmaz milli arada dönecegine inandigini aktardi.

- "Kirilma noktasi bugün galibiyet"

Çok degerli bir galibiyet aldiklarinin altini çizen Terim, söyle devam etti:

"Kirilma noktasi bugün galibiyet. Bir takimin psikolojik olarak etkilenmesi için mükemmel bir galibiyet oldu. Psikoloji için önemli. Bize sikintilar yasatti. Gittik geldik. Üzüldük. Takimin psikolojisi adina üçüncü gol ve galibiyet önemli oldu. Bizim için güven, tekrardan dönebilme, galibiyet sürekliligi.... Maçtan önce yukaridaki herkes kazanmis. Bu maçlari oynamak kolay degil. Marsilya'da üç gün önce büyük maçtan çikmisiz. Fiziki, mental yorgunluk hepsi... Galibiyet takimin psikolojisi adina önemliydi."

Muslera'nin performansinin kendisini mutlu ettigini anlatan Terim, "Muslera, müthis. Bugün tam eski Muslera gibi günlerine döndü. Takim kaptani gibi. Nelsson'u neredeyse hiç dinlendirmedik. Aslan gibi devam etti. Yedlin ile Alpaslan'a görev verdik. O da geregini yapti. Benim istegim milli aradan herkesin saglikli dönemsi. Biz güçlü set oynamaya devam edecegiz. Biraz daha rakibi rahatsiz etmeye, temasli oynamaya çalisacagiz." seklinde görüs belirtti.

Hakemle ilgili konusamayacagini da vurgulayan Terim, "Her gün bir seyler oluyor. Dün, bugün var. Persembe gününden itibaren yollarda, degisik hava sartlarinda ugrasan bir Galatasaray'in, bugün 10 kisi ile gösterdigi karakter, kazanmayi bilmesi... Açikçasi baska seylerin bunun önüne geçmesini istemiyorum. Bu konulari bir gün hep birlikte hakikaten konusalim." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA