Çaykur Rizespor-Galatasaray Maçindan Notlar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Olimpik Marsilya maçinin ilk 11'inde 5, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu ise ligdeki son Medipol Baskasehir maçinin ilk 11'inde 6 degisiklige gitti.

Süper Lig'in 8. haftasinda Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadiklari Olimpik Marsilya maçinin ilk 11'ine göre 5 degisiklik yapti.

Çaykur Didi Stadi'ndaki maça Galatasaray, Muslera, Yedlin, Alpaslan Öztürk, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyali, Cicaldau, Berkan Kutlu, Feghouli, Babel, Mohamed 11'i ile çikti.

Sari-kirmizili ekibin yedek kulübesinde Fatih Öztürk, Kerem Aktürkoglu, Gustavo Assunçao, Ömer Bayram, Morutan, Luyindama, Baris Alper Yilmaz, Emre Kilinç, Halil Dervisoglu, Diagne yer aldi.

Fatih Terim, deplasmanda Olimpik Marsilya ile 0-0 berabere kaldiklari müsabakanin ilk 11'de görevlendirdigi isimlerden Marcao, cezasi nedeniyle kadroda yer almadi. Boey de Terim'in tercihi ile 21 kisilik kadro disinda kaldi. Tecrübeli teknik adam, Morutan, Kerem Aktürkoglu ve Halil Dervisoglu'nu ise yedege çekti.

Bu oyuncularin yerine Yedlin, Alpaslan Öztürk, Babel, Mohamed ve Feghouli ilk 11'de sans buldu.

- Muslera 400. maçina çikti

Galatasaray'in Uruguayli kalecisi Fernando Muslera, Çaykur Rizespor karsilasmasinda görev alarak sari-kirmizili formayla 400. resmi maçina çikti.

Sari-kirmizili ekipte 11. sezonunu geçiren Muslera, 2011-2012 sezonundan bu yana 322 Süper Lig, 41 UEFA Sampiyonlar Ligi, 11 UEFA Avrupa Ligi, 19 Türkiye Kupasi ve 7 TFF Süper Kupa maçinda forma giydi.

Fernando Muslera, Galatasaray kariyerinde 14 kupa sevinci yasadi. Sari-kirmizili takimda en çok kupa kazanan yabanci oyuncu rekorunun sahibi olan Muslera, 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupasi ve 5 TFF Süper Kupa sampiyonlugu gördü.

- Çaykur Rizespor'da 6 degisiklik

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu, Süper Lig'in 7. haftasinda 3-0 kaybettikleri Medipol Basaksehir maçinin 11'inde 6 degisiklige gitti.

Rize temsilcisi, Galatasaray karsisina Gökhan Akkan, Holmen, Selim Ay, Dokoviç, Tyler Boyd, Boldrin, Kevin Dabo, Pohjanpalo, Umar, Sabo, Cemali Sertel 11'i ile çikti.

Medipol Baskasehir karsisinda ilk 11'de baslayan Franzsiz forvet Remy, Gökhan Gönül ve Yasin Pehlivan, sakatliklari nedeni ile kadroda yer almadi. Alper Potuk, Alberk Koç ve Bolasie ise yedek kulübesinde görev bekledi.

Yesil-mavili ekipte taraftarlar maça ilgi gösterdi. Kovid-19 tedbirleri kapsaminda satisa çikarilan biletlerin tamami tükendi.

Kaynak: AA