Baskan Gevrek Açiklamasi '4-5 Maç Yenilirsen Taraftarin Protestosu Da, Tepkisi De Olur'

Ligde 8 maçta 2 galibiyet alarak 6 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor da taraftar 2-0’lik Hatayspor maçinin ardindan Kulüp Baskani Adil Gevrek’e tepki gösterdi. Maç sonu basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Gevrek, “Sonuçta 4-5 maç yenilirsen taraftarin protestosu da, taraftarin tepkisi de her anlamda olur. Taraftarimiza diyecek bir kelime yok. Kusura bakmasinlar, biz onlardan özür diliyoruz” dedi.

Yeni Malatyaspor, büyük umutlar ile basladigi 2021-2022 sezonunun ilk maçinda Trabzonspor’a sahasinda 5-1 kaybetmisti. 2021-2022 sezonunda Buz yönetiminde 8 maça çikan sari-siyahlilar, bu maçlarda 2 galibiyet alarak 6 puan toplayabildi. Lig’in 8.haftasinda oynanan Hatayspor maçinda dakötü gidisata dur diyemeyen Dogu Anadolu ekibinde taraftarlar üst üste alinan 5. maglubiyete tepki gösterdiler. Yeni Malatyaspor Kulüp Baskani Adil Gevrek de maç sonu basin mensuplarina yaptigi açiklamada taraftarlarin tepkisini olumlu karsiladigini söyledi.



“Buraya gelip her maçi izliyorsa, üst üste yeniliyorsa taraftar haklidir”

Maçin bitmesiyle taraftar ile yasadigi diyalogtan bahseden Gevrek, taraftarlarin hakli oldugunu dile getirerek, “Kötü bir gidisat vardi maalesef bu gün kendi sahamizda Hatayspor’a maglup olduk. Her zaman taraftar haklidir onu söyleyeyim. Bu gün taraftarlarimizla bir diyalogumuz oldu. sonuçta 4-5 maç yenilirsen taraftarin protestosu da, taraftarin tepkisi de her anlamda olur. Taraftarimiza diyecek bir kelime yok. Kusura bakmasinlar, biz onlardan özür diliyoruz. Buraya gelip her maçi izliyorsa, üst üste yeniliyorsa taraftar haklidir. Taraftarin her zaman söz hakki da vardir. Protesto hakki da vardir, her anlamda hakki vardir” dedi.



“Iyi oynamadik, galibiyeti de hakketmedik, beraberligi de hakketmedik”

2-0’lik Hatayspor maçini degerlendiren Baskan Gevrek, “Bugün kötü oynadik, onu öncelikle söyleyeyim. Iyi oynamadik, galibiyeti de hakketmedik, beraberligi de hakketmedik. Kötü oynadik olabilir ama bundan önce iyi oynadigimiz maçlari da kaybettik. Futbol sonuç odakli, futbolda sonuç alacaksin. Puan alman lazim, puan alirsan iyi de oynasan kötü de oynasan görünmüyor. Dedigim gibi 5 haftadir üst üste alinan maglubiyetleri taraftarimiz hakketmiyor, Malatyaspor camiasi hakketmiyor. Rabbimin izniyle buradan çikacagiz. Tüm taraftarimiz, camiamiz sabirli olsunlar, inansinlar ve güvensinler. Gereken yapilacaktir, gereken önlem alinacaktir. Bu takima güveniyoruz, inaniyoruz. Hep beraber birlikte” ifadelerini kullandi.

"Sonuç olarak bu takim bizim takimimiz"

Yeni Malatyaspor’un birlik içerisinde kötü günleri geride birakacagina dikkat çeken Baskan Gevrek, “Protesto ederiz, edelim. Dogrudur ama sonuç olarak bu takim bizim takimimiz. Bu takima destek olmamiz lazim, daha lig uzun. Biz gerekeni yapip, taraftarimiz, camiamiz hep beraber bir olmamiz lazim. Birlikte hareket etmemiz lazim ancak birlik ve beraberlik içerisinde bu sikintilarin içerisinden çikariz. Çok sikintilar yasadik, çok krizler yasadik. Yaklasik 8 yildir Yeni Malatyaspor’un baskanligini yapiyoruz. Bu zamana kadar birlikte büyük basarilara imza attik. Zaman zaman kötü gidisatlarimiz da oldu ama rabbimin izniyle bu sikintilarin içerisinden çikacagimiza inaniyoruz” dedi.



"Malatyasporumuzun menfaati için ne gerekiyorsa o yapilacaktir”

Irfan Buz ile yollarin ayrilip ayrilmayacaginin sorulmasi üzerine Gevrek, “Maçin sonrasinda hemen bununla alakali konusmak dogru degil. Dedigim gibi oturup her anlamda tedbirler alinacak, müdahaleler yapilacak. Malatyasporumuzun menfaati için ne gerekiyorsa o yapilacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA