Bakan Çavusoglu, Manisa'da Yagli Pehlivan Güreslerine Katildi

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Manisa Yunusemre Belediyesi tarafindan 6.’si düzenlenen Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güreslerini izledi. Bakan Çavusoglu finale kalan pehlivanlara ödül verdikten sonra vatandaslarla selfi çekildi.

Ata sporu gürese olan ilgiyi arttirmak, gençleri spora yönlendirmek amaciyla Yunusemre Belediyesi’nin Ortaköy Er Meydani’nda 6.’sini düzenledigi Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güresleri yogun ilgiyle basladi.

Son Kirkpinar Baspehlivani Ali Gürbüz, Baspehlivanlar Recep Kara, Saban Yilmaz, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Sermest Bulut, Ali Gökçen gibi Türkiye’nin ünlü 64 baspehlivaninin da aralarinda bulundugu yaklasik 600 pehlivan Ortaköy Er Meydani’na çikti.

Güres Agaligini isadami Celal Yaz’in yaptigi yagli güreslerine bir dizi temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da katildi.

Tek tek vatandaslari selamlayarak er meydanina gelen Bakan Çavusoglu, güresçileri de tebrik etti. Protokoldeki yerini alarak güresleri izleyen Bakan Çavusoglu daha sonra dereceye giren pehlivanlara madalyalarini takti. Daha sonra vatandaslarla bir araya gelen Bakan Çavusoglu, vatandaslarla selfi çekilmeyi de ihmal etmedi. Manisa’da özel bir programa katilacagi ögrenilen Bakan Çavusoglu bölgeden ayrildi.

Kaynak: İHA