Ali Koç Açiklamasi 'Rakipler, Bizim Basimiza Gelenleri Yasasalar Istanbul'da Kiyamet Kopuyordu'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Kasimpasa maçinin ardindan konustu. Hakem kararlariyla ilgili olarak bugüne kadar en çok cani yanan kulübün Fenerbahçe oldugunu söyleyen Ali Koç, “Rakipler, bizim basimiza gelenleri yasasa, Istanbul’da kiyamet kopuyordu” derken, takimin da su ana kadar iyi gittigini ancak birkaç vites daha yükseltmeleri gerektigini ifade etti.

Süper Lig’in 8. haftasinda sahasinda Kasimpasa’yi 2-1 maglup eden Fenerbahçe’de Baskan Ali Koç, karsilasmanin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Milli araya lider girmenin önemli oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Ali Koç, “Geçen sene de 7. hafta liderlik. Ama ondan sonra bir nebze bas asagi gitmeye basladik. Gerek sanssizlik, gerek ciddi hakem hatalari oldu. Hatirlarsaniz Konyaspor maçinda Pelkas’in golü verilmemisti. Milli araya lider girmenin keyfi ayridir ama birkaç vites artirmamiz gerekiyor. Inaniyorum ki takim birbirine alistikça, yeniler takima alistikça, herkes hocaya alistikça iyi gidecegimize süphem yok. Allah bizi kaza, bela, sakatliktan korusun. Saglam bir kadroyla devam ettigimiz için sampiyonlugu sonuna kadar zorlayacak kapasitemiz var. Taraftarimiza çok tesekkür ediyorum. Iyi günde, kötü günde yanimizda olduklarini Olympiakos maçinda gösterdiler. Her seyin en iyisini hak ediyorlar. Zaman zaman maç istedikleri gibi gitmediklerinde bazi oyunculari yuhalamalarini anliyorum ama tasvip etmem mümkün degil. Biz kazanacaksak onlardan alacagimiz güçle devam edecegiz. Destege devam etmelerini hem futbolda hem de diger branslarda istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“TAM OLARAK ARZU ETTIGIMIZ NOKTADA DEGILIZ”

Su ana kadar dogru yolda olduklarini ifade eden Fenerbahçe Baskani Ali Koç, “Dogru yolda oldugumuzu söylüyorum ama arzu ettigimiz futbola yaklastik, tam orada degiliz. Maçlari kazaniyoruz ama bundan sonraki süreçte maçlari daha rahat ve daha kuvvetli skorlarla kazanmamizi diliyorum. Bunu yapacak güce sahibiz. Gerek Samandira’da gerekse de gittigimiz deplasmanlarda iyi bir hava yakaladik. 21-22 bin bilet satma hakkimiz var. Insallah bu rakamlar yükselir. Bugün 20 bine yakin taraftar vardi. Ilk haftalarda 8-10 bin kisiye oynuyorduk. Biz en azindan maksimuma yaklastik ama diger statlarda görüyorum ki çok fazla bosluklar var. Ben tam tersini düsünüyordum. 1,5 sene sonra statlara hücum edilir diye düsünüyordum. En azindan bizim statta ibre ful kapasiteyi görmüs durumda. Insallah federasyon kapasiteyi yüzde 60, 70’e çikarir. Futbol taraftarla güzel oluyor” diye konustu.



BIZIM YASADIKLARIMIZI YASASALAR, ISTANBUL’DA KIYAMET KOPUYORDU”

Hakemlerin kararlariyla ilgili sorulan soruyu yanitlayarak sözlerini sürdüren Ali Koç, “Kendimle tartisiyorum, kendimle çeliski içindeyim hakem konusuna girip girmeme konusunda. Ama bizim de sabrimizin bir noktasi var. Biz yönetime geldikten sonra, burada konusacak ve sikayet edecek bir takim varsa, açik ara bu Fenerbahçe’dir. Bizim geçen sene en kötü hesapladigimizda 10-12 puanimiz gitti. Hakkimiz yendi. Biz de zaman zaman sesimizi çikardik, ‘Az konusuyorsunuz, masaya yumruk vurmuyorsunuz’ diye elestirildik. Bizim yogurt yiyisimizin böyle oldugunu söylemistik. Ama bizim basimiza gelenler, bugün sistematik sekilde hakem üzerinden algi olusturmaya çalisan takimlarin basina gelseydi, bugün Istanbul’da, Türk futbolunda kiyamet kopuyordu. Kendinize olan ve haksiz oldugunu düsündügünüz konular oluyorsa, rakibinizin de hakkinin yendiginde konusmaniz gerekir. Tek tarafli olmaz. Fenerbahçe olarak, özellikle bir rakibimizin sistematik sekilde, geçen sezonun sonlarina dogru maçlarina atanan hakemler üzerinde kurmak istedikleri baski, gerekse de sampiyonluga oynayan rakiplerinin maçlarinda algi olusturmalari kimsenin gözünden kaçmiyor. Geçenlerde bir kulübümüz de bu konuyla ilgili açiklama yaptik. Biz artik bunlari sakin olarak karsilamayacagiz. Olay tribünlere oynamaksa, bizim de söz konusu kulüpten daha fazla taraftarimiz var. Bizim de sorumluluklarimiz var ama agzimizdan çikan laflara gerek ben, gerekse de yöneticilerimiz dikkat etmek zorunda. Evet hepimiz hakemlerden sikayet ediyoruz, seviyeleri çok daha yüksege çikarmalari gerekiyor. Sadece 90 dakikadan bahsetmiyorum, VAR’daki performansa kadar yükseltilmesi gerekiyor performanslarin. Atamalar 1-2 kisinin iki dudagi arasinda olmasin. Hatta ben bir adim daha öteye gideyim, kura çekimiyle hakem atansin. Herkes sikayet ediyor, biz de memnun degiliz. Burada Sivasspor ile maç yapiyoruz, 12 dakika maç durdu, 7 dakika maç uzadi. Biz basimiza gelenlerden sikayet etmiyoruz ama bu rakibimiz daha basina bir sey gelmeden olabilecekleri öngörüp yakisiksiz sekilde bu olaylari gündeme getirmeye basladi.

Geçen sene tesvik sikesi imasindan bir hakemin, Fenerbahçe ile ilgili sirketlerde çalisiyor olmasiyla ilgili bir sürü laf ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yenildigimiz maçta ve dün oynanan Besiktas-Sivasspor maçinda Josef’in yaptigi dünyanin her yerinde kirmizi kart. O zaman da ‘Bizim hakkimiz yendi ama rakibin de hakki yendi’ diyeceksin. 2 haftadan basladilar. Herkesin penalti dedigi pozisyonda bile bize dokundular. Artik dursunlar. Durmazlarsa biz de baska konulara girmek zorundayiz. Bu sefer de herkes kaybeder. Hepimiz söylemlerimize dikkat edelim. Bir kisinin gayriihtiyari konusmasina bakacak insan degilim ama bu sistematik hale geldi. Bakalim milli arada neler söylenecek” açiklamasini yapti.

“BERISHA VE ROSSI ÇOK ZEKI OYUNCULAR”

Yeni transferlerden beklentilerin yüksek oldugunu söyleyen Ali Koç, “Onlar da bunu yavas yavas yerine getirecekler. Ama ne hikmetse Fenerbahçe’ye gelen santrforlar, daha sonra gittiklerinde baska bir noktaya ulasiyorlar. Bunu ne ile açiklayacagim bilmiyorum. Berisha’nin sadece attigi gol degil, yaptigi baski ve attigi ara paslar önemli. Berisha ve Rossi çok zeki oyuncular.. Hocamizin iki önceligi vardi transferde. Zeki olacak ve ‘Pir pir’ diye tabir ettigimiz oyuncu olacak demisti. Hareketli ve 90 dakika yer degistiren oyuncular istemisti. Bu 2 oyuncu da bu tarz futbolcular. Insallah böyle devam ederler” dedi.

Mesut Özil ve Teknik Direktör Vitor Pereira arasinda problem oldugu yönündeki iddialar hakkinda da konusan Koç, “Fenerbahçe’nin büyüklügü ve konumu geregi bizde sürekli bir kaos ortami olusturulmaya çalisiliyor. Ben bunu Mesut’a da hocaya da söyledim. Hocanin en büyük hayali Mesut’un önderliginde Persembe günü maça çikmakti. Mesut’un en büyük hayali, Avrupa’da kendisini tekrar göstermekti. Ama olmadi, çünkü hastalandi. 2 gün evvel Pelkas da hastalandi. Ama Pelkas yetisti maça, ne yazik ki Mesut yetisemedi maça. Mesut buraya, 7 yil sonra Fenerbahçe’yi sampiyon yapacak olan kadronun kaptani olarak geldi. Mesut’tan Arda’ya kadar bütün futbolcular bu takimin önemli bir degeridir” diye konustu.



“KIM’I 1 SEZONDAN FAZLA TUTABILIRSEK NE ALA”

Genç oyunculardan Ferdi Kadioglu’ndan çok memnun olduklarini ve bu futbolcunun sözlesmesiyle ilgili zamani gelince gerekenin yapilacagini söyleyen Ali Koç, Kim Min Jae’nin sözlesmesindeki opsiyon maddesi iddialari ile ilgili olarak da “Kim Min Jae’nin ya da herhangi bir futbolcumuzun ticari sir olan sözlesme maddelerini açiklamayacagim. Fenerbahçe taraftari endise etmesin, Kim dünya çapinda bir futbolcu ve onu 1 seneden fazla burada tutarsak ne ala. Su anda yüzde 60, 70’le oynuyor” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA