Türkiye Vücut Gelistirme, Fitness Ve Bilek Güresi Federasyonu Genel Kurulu

Federasyon baskanligina yeniden Niyazi Kurt seçildi.

Türkiye Vücut Gelistirme, Fitness ve Bilek Güresi Federasyonu 5. Olagan Genel Kurulu'nda baskanliga yeniden Niyazi Kurt seçildi.

Ankara'da Alegria Business Hotel'de gerçeklestirilen genel kurulda 130 delegenin oyunu alan Niyazi Kurt, baskanlik görevine yeniden getirildi. Diger aday Alparslan Hazar 36 oyda kaldi.

Niyazi Kurt baskanligindaki federasyonun yeni yönetim kurulunda yer alan isimler söyle:

Kaya Bilge, Hasan Aydin, Sait Akdag, Koray Girgin, Ihsan Görmez, Hakan Soyyilmaz, Cafer Yilmaz, Mustafa Uslu, Yakup Cin, Tamer Arik, Adnan Ersoy, Zahid Eryilmaz, Mahmut Talha Saglikli, Ziya Can Satir.

Divan baskanligini Kaya Bilge'nin yaptigi genel kurulda ayrica faaliyet ve denetim raporlari ibra edildi.

Yeniden baskanliga seçilen Niyazi Kurt, genel kurulda yaptigi konusmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'ni kutladi.

Kurt, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde faaliyetlerin bir kismini karantina tedbirleri nedeniyle gerçeklestiremediklerini belirtti.

Camiada bazi kisilerin haksiz elestirilerde bulundugunu dile getiren Kurt, sunlari kaydetti:

"Bilek güresini, sanki biz bilek güresi camiasindan geldigimiz için vücut gelistirmenin önüne tasiyormusuz gibi kirici, temeli olmayan ithamlarla bizi camiada ayriliga, gayriliga sürükleyen açiklamalar yapiyorlar. Bilek güresinde senede bir yarisma yapiyoruz. Bu yarismayla hem Avrupa hem de dünya sampiyonasina yarismaci gönderiyoruz. Bilek güresi bransinda Avrupa'da derece alamayan hiçbir sporcuyu dünya sampiyonasina zaten götürmüyoruz. Vücut gelistirmede ise hem Avrupa hem de dünya sampiyonasi için ayri seçmeler yapiyoruz. Müsterih olun; en adil, en dürüst sekilde federasyonumuzun imkanlarini camiamizin tüm faaliyetlerine ve sporculara esit bir sekilde elimizden geldigince dagitmaya çalisiyoruz."

Kaynak: AA