Trabzonspor'un 50. Divan Kurulu Toplantisi Yapildi

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, su anda sicak mücadelenin içerisinde olduklarini, yavas yavas soguk mücadelenin kendini göstermeye basladigini belirterek, "Canina kiyacak kadar seven ve canina kiyan taraftarlarimiza bir sampiyonluk borcumuz var. Eger bu ipi gögüsleyeceksek birlikte gögüsleyecegiz" dedi.

Trabzonspor’un 50. Divan Genel Kurulu, Trabzon’da bir otelde gerçeklestirildi.

Genel kuralda, Baskan Ahmet Agaoglu ve yönetim kurulu üyeleri hazir bulunurken, Divan Kurulu Baskani Ali Sürmen ve divan kurulu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kulüp eski baskanlari Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydin, Ibrahim Haciosmanoglu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hacikerimoglu ve Yilmaz Büyükaydin’in yani sira Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs ile bazi ilçe belediye baskanlari katildi.



Trabzonspor’un borcu 1 milyar 346 milyon 332 bin TL

Genel kurul saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan basladi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle Türk Bayraklariyla süslenen genel kurulda, Denetleme Kurulu Baskani Mahmut Ören, bordo-mavili kulübün net borcunun 1 milyar 346 milyon 332 bin TL olarak açikladi.



Ali Sürmen: "Elestiri degil destek zamani"

Trabzonspor Divan Baskani Ali Sürmen, bordo-mavili takimin sampiyonluga oynadigini belirterek, "Sampiyonluga dogru ilerleyen bir futbol takimimiz var ve basinda degerli bir hocamiz var. Bu süreçte hepimizin çok dikkat etmesi lazim. Elbette diyebiliriz ki su futbolcu alinsaydi, alinmasaydi. Su anda bunlarin zamani degil. Su anda hepimizin yönetimin arkasinda durarak sampiyonlugu kovalayan bir yönetimin aklini, çalisma sevkini ve enerjisini baska yerlere harcamasina sebebiyet vermemeliyiz. O nedenle de baskanimiza ve yönetim kurulumuza, TFF’deki yöneticilerimize çalismalarinda basarilar diliyorum" dedi.



Ahmet Agaoglu: "Iyi bir sezon basi geçirdik"

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, transferlerin tamaminin yakinin bir bölümünü ilk hazirlik kampina yetistirdiklerini söyleyerek, "Ondan sonra yapilan 2-3 ilave transferimiz daha var. Takimin çekirdek kadrosunu olusturacak transferleri, ilk defa uzun zaman üzerine sezon baslamadan bitirerek, takimimizin bugün ortaya koydugu performansta ne kadar önemli oldugunu bir kez daha görmüs olduk. Kulübümüzün imkanlari dahilinde gerçeklestirilmis transferler. Iyi bir kamp dönemi geçirdik" diye konustu.



"Ocak ayinda gerekli takviyeler yapilabilir"

Agaoglu, bu sezon olusturduklarini takim maliyetinin net 23 milyon Euro oldugunu ifade ederek, "Verdiginiz mücadele sampiyonluk mücadelesiyse Trabzonspor gibi bir kulübün 25-30 milyon Euro bandinda bir kadro olusturmasi gerekiyor. Ocak ayinda gerekli takviyeler yapilir mi, yapilabilir. Bu tamamen izleme komitesi ve hocamizin talepleri dogrultusunda yapilacak çalismayla olacaktir" seklinde konustu.



"Yavas yavas soguk mücadele kendini göstermeye basladi"

Bordo-mavili takimin ligde iyi gittigini ancak ligin henüz 4’te 1’inin tamamlandigini söyleyen Baskan Agaoglu rakiplere de saygi duyduklarini dile getirdi. Agaoglu konusmasini söyle devam etti:

"Önümüzde 28 maç, üç koca mevsim var. Önümüzde kis, sonbahar ve ilkbahar var. Her savasta, her mücadelede oldugu gibi bir sicak savas, cephede bir savas, propaganda ve algilar üzerinden yürütülen savas var. Futbolda da, sporda da mücadele bundan farkli degil. Su anda sicak mücadelenin içindeyiz. Yavas yavas soguk mücadele kendini göstermeye basladi.

Takimin, teknik heyetin gösterecegi performans zirvede devam edip orada kalip sampiyonluk ipini gögüslemek için yeterli olmayabilir. Camia, taraftar desteginden yoksun özellikle Trabzonspor gibi bir sehir takiminin bu basariyi elde etmesi mümkün degil. Onun için camiamizin, taraftarimizin ve medyamizin destegine her zamankinden fazla ihtiyacimiz var. Bizim bu takimi canindan daha fazla seven canina kiyacak kadar seven, canina kiyan taraftarlara bir sampiyonluk borcumuz var. Eger bu ipi gögüsleyeceksek birlikte gögüsleyecegiz. Her türlü algiya, askerdeki tabirle 1-3 ve 3-5 nöbetlerinde uyanik ve alarmda olmaya ihtiyacimiz var. 1-2 hafta sonra bu tür algi operasyonlariyla yüz yüze, karsi karsiya gelebiliriz. Ama bütün enerjimizi, futbol takimimizin mücadelesine, futbolcularimizin verdigi mücadeleye ve hocamizi destekleyerek oraya aktarmamiz, olabilecek her türlü olumsuzluga karsi ta tek vücut olarak duvar örüp onlari bu tür sikintilarin disinda birakmamiz gerekiyor. Camiamizin taraftarimizin enerjilerini bir güç olarak takimimizin arkasinda güç olarak verip o gün sezon sonu geldigi zaman her birlikte hak ettigimiz, arzulanan ve camianin yillardir bekledigi o ipi gögüslemeyi Allah bize insallah nasip eder."

"Rakiplere saygisizlik bizim felsefemizde yok"

Ligde 34 maçta hiçbir takimin 114 puan almasinin mümkün olmadigini belirten Ahmet Agaoglu, "Bir takimin bütün maçlari kazanmasi mümkün degil. Ama o inanci içinde tasidigi sürece o mücadeleyi sürdürdügü sürece o son basamagi da yakalamamasi için bir sebep yok. ’Ilk defa bunu telaffuz ediyoruz sampiyonluk mücadelesinin içinde çok ciddi olarak yer alacaktir’ dedik ve maçlarimizi oynadik, mücadelemizi ortaya koyduk. Mücadelemizin adi sampiyonluk mücadelesi. Ancak asla ’Biz sampiyon olacagiz’ demiyoruz. Bu rakiplere saygisizliktir. Trabzonspor felsefesinde rakiplere saygisizlik diye bir kavram yoktur. Bir baskasi saygisiz olabilir, sizi göz ardi edebilir, rakiplerini göz ardi edebilir. Ama sorun temel ilkelerinden birisidir. Asla ve asla rakiplerinizi küçük görüp, rakiplerinize saygisiz olmayacaksiniz. A takimi ile nasil mücadele ediyorsaniz, B takimi ile de ayni ölçüde mücadele etmek zorundasiniz. Oynanmadan kazanilan maç yok. Ligin altina baktiginizda kümede kalmak için cansiperane mücadele ediyor takimlar. Trabzonspor’a karsi oynayan takim nasil mücadele ederse etsin biz onun üstesinden gelmek zorundayiz ve rakibin oyununa saygi duymak zorundayiz. Bugün itibariyle 7-8 takim sampiyonluk mücadelesi veriyor ve hepsine saygi duyuyoruz. Ayni saygiyi onlardan beklemek gibi bir düsüncemiz yok. O, onlarin düsünce yapilariyla orantili bir durum. Sürekli olarak ’Sezon sonunda sampiyonuz’ diyebilirler. ’Digerleri niye oynuyor acaba’ diye düsünüyor insan. Bu sporun gerçeklerinin disinda, camiasini konsolide etmeye yönelik konusmalar. Ne Trabzonspor kulübü baskani, ne yönetim kurulu arkadaslarimiz, ne de camiamizin bu tür konusmalarin içinde asla ve asla olmamasi lazim. Maç maç gidecegiz. Her maç bizim için önemli. Fenerbahçe maçi bizim için ne kadar önemliyse, Rizespor maçi da Göztepe maçi da ayni önemli. Hepsine ayni ciddiyetle hazirlanip ayni ciddiyetle oynayip yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ancak altini bir kez daha çiziyorum, ihtiyacimiz olan en büyük sey, camiamizin taraftarla birlikte kenetlenerek, bu mücadeleyi 12. oyuncu olarak birlikte verebilmemiz. Bu talebimizin camiamiz ve taraftarimiz tarafindan heyecanla karsilanacagi ve hassasiyetle bu dogrultuda hareket edilecegi konusunda en ufak bir endisem yok. Insallah mayis ayinin son günleri geldigi zaman çok farkli seyleri konusacagimiz bir ortamda tekrar birlikte oluruz" ifadelerini kullandi.

Haciosmanoglu: "Bir kulüp baskani elinde hoparlörle amigo gibi konusuyor"

Genel kurulda söz alan eski Trabzonspor Baskani Ibrahim Haciosmanoglu, "Biz 7’den 70’e birlik olursak basariyi yakalamak için hiçbir engelin kalmayacak. Baskanim çok zor bir görev yapiyorsunuz ayni zamanda kutsal bir görev bu. Teknik kadronun, futbolcularin, taraftarin, emeklerinin Trabzonlular olarak ne sicak ne soguk savasa heba etmemek için var gücümüzle mücadele etmek zorundayiz. Ne zaman sampiyonluk için ayaklaniyorsak kirli oyunlar basliyor. Bunun ilk sahnesini Fenerbahçe maçi sonrasinda gördük. Haramzadeler haram yemeye alistigi için delikanlica maç yöneten hakemler onlarin hosuna gitmez. Büyük kiyametler koptu. Haramzadeler yanlarina 3 amigo alarak Türkiye’yi provoke etmek için havaalanina belki 100 kisi topladilar. Bir kulüp baskani elinde hoparlörle amigo gibi konusuyor. Son zamanlarda gördügünü çalan bir hakem vardi o maçta. Kamuoyunda söyle bir algi var, ’Fenerbahçe’ye haksizlik yaptigi için Ali Sansalan dinlendiriliyor’. Ali Sansalan’in dinlendirilmesi konusunda, federasyon yöneticileri de burada, gözlemci ve temsilcilerin raporlari da açiklansin. Açiklandigi zaman Ali Sansalan’in neden dinlendirildigi açiklanacaktir. Fenerbahçe’ye degil, Trabzonspor’un penaltisini vermedigi için eksi puan aldi. Bunlar açiklanmis olsaydi, Fenerbahçe Baskani buradan nara atarak indigi Sabiha Gökçen Havalimani’nda yuhalanirdi. MHK’de bir degisim oldu. MHK’nin en büyük sinavidir. Ali Sansalan maçta gösterdigi hakemlik iradesinden dolayi ceza degil hakemlik hayatina devam etmesi gerekiyor. Ben oradaki hakemlik düzenini ve çetesini iyi biliyorum. Bu arkadasimiza sahip çikmak gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

"Gidelim mahkemeye, tek tek sikenin nasil oldugunu tekrar bir daha orada ispat edelim"

3 Temmuz sike süreciyle ilgili olarak sert ifadeler kullanan Haciosmanoglu sözlerini söyle tamamladi: "3 Temmuz’da sike yaptiniz diyenler simdi konusun diyerek kendilerini aklanmis sayiyorlar. Çünkü haram yemeye alistiklari için. Ben buradan bir Trabzonspor sevdalisi olarak yine söylüyorum; eger ki kim ’3 Temmuz sürecinde sike yoktur’ diyorsa, namussuz, serefsiz haysiyetsizin dik alasidir. Simdi versinler beni mahkemeye. Gidelim mahkemeye, tek tek sikenin nasil oldugunu tekrar bir daha orada ispat edelim. Bunlar ’Sike vardir’ kimse diyemez diyor. Ben ’Yoktur diyene’ diyorum."

Kaynak: İHA