Trabzonspor-Çaykur Rizespor Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci: 'Gervinho'nun MR'i çekildi, sag çapraz bagi kopmus' 'Iyi bir yoldayiz. Taraftarlar destek oluyor. Bunun temeli iletisim, saygi ve sevgi' Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu: 'Sadece son vuruslar ve paslarda etkisiz kaldik. Onun disinda takimimdan memnunum'

Süper Lig'in 11. haftasinda agirladigi Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek liderligini sürdüren Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, iyi bir yolda olduklarini söyledi.

Abdullah Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, karsilasmada sakatlanan Gervinho'nun durumuna iliskin, "Gervinho'nun MR'i çekildi, sag çapraz bagi kopmus. Hem kulübümüze hem Gervinho'ya geçmis olsun. Büyük ihtimal 5-6 aylik süreçtir. Bazen maçi kazaniyorsun duygularin yukari çikiyor ama insan, oyuncu sagligi önemli." dedi.

Bu oyuncunun yerine arayislari olup olmayacagi yönündeki soru üzerine Avci, "Zaten sezon basindan beri bir planlamamiz var. Yarisirken de transfer için arayisimiz devam ediyor. Her bölgeye isim bakiyoruz. Ancak Gervinho'nun sakatligi sonrasi bir kanat oyuncusu olacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandi.

- "Duygusal adamimdir"

Maç sonu tribünlerin kendisini çagirmasi sonrasi göz yaslarini tutamamasina iliskin Avci, "Duygusal adamimdir. Ben de bu yörenin insaniyim. Sehri, insanlari samimiyeti seviyorum. Kasim 10'da 1 sene olacak. Çok güzel duygular yasiyorum. Bu duyguya, coskuya, tarihe insallah dogru izler birakirim. Bir teknik adama, oyuncu grubuna, yasamasi çok güzel duygular yasatiyorlar. Onlara tesekkür ediyorum." seklinde konustu.

Avci, ligde kolay maçin olmadigini kaydederek, "Herkesin bir takim organizasyonlari, oyuncu kalitesi var. Çaykur Rizespor takiminin ön tarafinda, orta sahasinda her an oyunu degistirecek futbolcular var. Tabeladaki yeri, oyununu ve oyuncu kalitesini yansitmiyor. Oyunda geriye düsebilirsin. Iki kez formasyon degisikligi yaptim. Iyi bir yoldayiz. Taraftarlar destek oluyor. Bunun temeli iletisim, saygi ve sevgi. Ligin daha 11. haftasini oynadik. Sabirli, sakin olunmali. Destek istiyorum. Bunu duygulari karistirmadan istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

-Hamzaoglu: "Iyi durus gösterdik"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoglu, Galatasaray maçi haricinde geçen haftalara oranla daha iyi bir mücadele ortaya koyduklarini belirterek, "Iyi mücadele edip, iyi durus gösterdik. Takim halinde savunmamiz ve zaman zaman hücuma çikisimiz olumluydu. Sadece son vuruslar ve paslarda etkisiz kaldik. Onun disinda takimimdan memnunum." açiklamasinda bulundu.

Hamzaoglu, ligde kalacaklarina inandiklarini ifade ederek, "Oyuncularimizin enerjisi, antrenmanlardaki istekli çalismalari, bizle beraber uyumlari oldukça iyi. Yönetimiz, baskanimiz rahat çalismamiz için her türlü imkani sunuyor. En altta olmamiza ragmen kimseden olumsuz bakis görmüyoruz. Bu ortam bizi basariya tasiyacaktir. Her hafta daha iyi oluyoruz. Devre arasina kadar elimizden geleni yapacagiz. Ihtiyaç olursa transfer çözümdür. Tabii ki transferlerle çözüm yoluna gidecegiz. Simdilik transferlerle ilgili düsüncemiz, konusmamiz yok." degerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoglu, Trabzonspor'un penalti kazandigi pozisyona iliskin, "Biz de kenardan baktigimizda sanki gögsünden çarpip çikti gibi gördük. Devre arasi Bolasie elime çarpti diye söyledi. Ben de hakemlerden özür diledim. Bazen böyle yanlis görebiliyoruz. Itirazlarimiz oluyor. Onlar da bizi hos görecekler." diye konustu.

Remy'nin tendonlarinda ciddi problem oldugunu da dile getiren Hamzaoglu, bu oyuncuyu fiziksel durumuna göre kullanmaya çalistiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA