Besiktas, Galatasaray Ve Fenerbahçe'den Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Besiktas, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Besiktas Kulübünün sosyal medya hesabindan yayimlanan mesajda, "Cumhuriyetimizin ilaninin 98. yil dönümünde, basta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm kahramanlarimizi saygi, özlem ve minnetle aniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun." denildi.

Siyah-beyazli kulübün internet sitesinden baskan Ahmet Nur Çebi imzasiyla yayimlanan mesajda ise 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapilan oturumda "Türkiye Devletinin Yönetim Biçimi Cumhuriyettir" maddesinin oy birligi ile kabul edildigi hatirlatilarak, "Bu vesile ile bugün 98. yil dönümünde Cumhuriyet Bayramimizi büyük bir gurur ile kutluyoruz. Canlari pahasina savasarak Kurtulus Savasimizi kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaslarini ve tüm sehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve hürmetle aniyorum." ifadeleri kullanildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. dogum gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde "fikri hür, vicdani hür" nesiller, "zeki, çevik ve ahlakli" sporcular yetistirmek için Besiktas Jimnastik Kulübü olarak misyonlarinin farkinda, emanetin sorumlulugunun bilincinde olduklarini vurgulayan Çebi, sunlari kaydetti:

"Balkan Harbi'nde, Çanakkale Cephesi'nde ve nihayet Kurtulus Savasi'nda sehitler vermis sanli Besiktas Jimnastik Kulübünün baskani olarak az zamanda çok ve büyük isler basarmis atalarimizin izinde tarihimizden dersler alarak gelecege emin adimlarla yürüyoruz. Siz degerli Besiktaslilarin ilimle, fenle, sporcu ruhuyla kendini gelistirerek atalarimizin kanlariyla sulanmis Türkiye Cumhuriyeti'nin her karis topragina sahip çiktiginizi biliyorum. Ülkemizin gelecegini 98 yildir aydinlatan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacagina yürekten inaniyor, tüm vatandaslarimizin Cumhuriyet Bayrami'ni kutluyorum."

Galatasaray Kulübünün internet sitesinden ise su mesaj paylasildi:

"Milletimizin onurlu mücadelesinin sonucunda kurulan, aydinlanmanin ve çagdaslasmanin simgesi olan Cumhuriyetimizin 98. yilini kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ölümsüz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim En Büyük Eserim' dedigi, milli egemenlige dayanan, gücünü halktan alan Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliginde Türk Milletinin yeniden dirilisinin ifadesidir. Cumhuriyet, ayni zamanda Yüce Türk Milletinin 'Fikri hür, irfani hür, vicdani hür' olarak yasama garantisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin daima mesut, muvaffak ve muzaffer olacagina dair inancimiz sonsuzdur. Bu duygu ve düsüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 98. yil dönümünü kutluyor; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere sehit ve gazilerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyoruz."

Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinden yayimlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami mesajinda, su ifadelere yer verildi:

"Bu millet yokluk gördü, yalniz kaldi, zorluk çekti, bitap düstü ama hiç vazgeçmedi. Ay yildiz ugruna atilan ilk ilmekle basladi her sey. Ilmekler birbirine baglandikça biz omuz omuza, yürek yürege verdik. Astik engelleri bir bir. Inançla attigimiz her bir ilmekte yeni bir umut yeserttik biz.

Sanli tarihimiz iste bu ilmeklerle dokundu.

Cumhuriyeti ilmek ilmek dokumak ne midir?

VATANDIR!

Büyük savaslar vermek, küllerinden dogmak, yoktan var olmaktir.

BAYRAKTIR!

Ugruna kara kislara gögüs germek, yolundan asla sasmamaktir.

MILLETTIR!

Bagimsizligi ugruna kendi agirligi kadar mermiyi sirtinda tasimak, kadiniyla erkegiyle kendini siper etmektir.

ISTIKLALDIR!

Asla pes etmeden, özgürlügün pesinden gitmektir.

EGEMENLIKTIR!

Kayitsiz sartsiz milletindir.

CUMHURIYETTIR!

EN BÜYÜK BAYRAMDIR, KUTLU OLSUN!"

Kaynak: AA