'Baja Troia Turkey 2021' Basladi

Çanakkale'de, uluslararasi offroad yaris serisi 'East European Tout Terrain Series'in Türkiye ayaginin starti verildi.

Istanbul Off-Road Kulübü (ISOFF) tarafindan düzenlenen "Baja Troia Turkey 2021" basladi.

Kordon Boyu'ndaki Truva Ati önünde yapilan seremoniyle, uluslararasi off-road yaris serisi "East European Tout Terrain Series"in Türkiye ayagi yarislarinin starti verildi.

Çanakkale'de, 4 gün boyunca sürecek Baja Troia Turkey 2021 yarislarinin ralli kategorisinde 40, raid kategorisinde ise 10 olmak üzere toplam 50 araç, 800 kilometreyi askin yol katedecek.

4x4 araçlar ve UTV'lerin yüksek hizli performanslarini sergileyecegi yarislarda Italya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sirbistan ve Macaristan'dan gelen ekiplerin yani sira Türkiye'den de off-road bransinin önde gelen isimleri yer alacak.

Yarisa farkli ülkelerden katilan yarisçilara Çanakkale'nin dogasi ve tarihi dokusu da tanitilacak. Yarislar, 31 Ekim'de son bulacak.

Yarismacilardan Mert Becce, yardimci pilotu Sertaç Tatar ile Çanakkale'de bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Tatar'in Çanakkaleli olmasindan dolayi bu yarisin kendileri için ayri bir anlam ifade ettigini belirten Becce, "Çanakkale'de ilk kez yarisacagiz, etaplara hakim degiliz ama özellikle yabanci rakiplerimiz tanidik arkadaslarimiz. Umarim iyi bir basari ile sonuç alacagiz." diye konustu.

Sertaç Tatar ise memleketi Çanakkale'de ilk kez yaristiklarini anlatti.

Dogu Avrupa'da önemli sonuçlar aldiklarini dile getiren Tatar, "Yunanistan ve Romanya yarislarinda iyi dereceler aldik. Birincilik ve genel klasman derecelerimiz var. Burada da serinin lideri olarak yarisi kazanmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Batuhan Korkut da 9 aylik kizi Ilay ve takimin eski kaptani olan Türkiye'nin kadinlarda ilk off-road birincisi esi Ilayda Korkut ile yarismadan dereceyle ayrilmak istediklerini söyledi.

Düzenlenen seremoni törenine, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yilmaz, Çanakkale Turistik Otelciler, Isletmeciler ve Yatirimcilar Birligi Dernegi (ÇATOD) Baskani Armagan Aydeger, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Çanakkale Bölge Baskani Ahmet Çelik ve Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) Il Temsilcisi Mustafa Kansu ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA