Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, '2020'Nin Basarili Gazetecilerine' Ödüllerini Verdi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafindan düzenlenen "2020 Yili Basarili Gazeteciler Yarismasi"nin ödül töreni düzenlendi.

Vali Ismail Ustaoglu, Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen törende yaptigi konusmada, basin camiasinin kendileri için çok kiymetli oldugunu söyledi.

Gazetecilerin gece gündüz, yagmur kar demeden sahada çok zor sartlarda toplumu bilgilendirmek için cansiparane görev yaptigini vurgulayan Ustaoglu, "Sizler, bu ugurda zaman zaman bunun bedelini caninizla ödüyorsunuz. Ben bu vesileyle yüce Allah'tan hayatini kaybeden basin mensuplarimiza rahmet diliyorum." dedi.

Ustaoglu, gazetecilerin, toplumun isiten kulagi, gören gözü oldugunun altini çizerek, "Bizler de yönetim anlayisimizda temel paydas olarak hep sizleri görüyoruz. Sizlerin bizlere ulastirdigi her haber, her konu önemli. Ortak yönetim anlayisimizin çok önemli paydaslari oluyorsunuz sizler. Her birinize sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

Tören öncesinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile telefon görüsmesi yaptigini dile getiren Ustaoglu, Soylu'nun törene katilanlara selamlarini ilettigini ve ödül alanlari tebrik ettigini de sözlerine ekledi.

Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu da basarinin ödüllendirilmesi gibi özel bir törende bulunmaktan memnuniyet duydugunu söyledi.

Trabzon basininin geçmisine dikkati çeken Zorluoglu, yerel basinin gücüyle gurur duyduklarini, bu gücün sehir adina hizmet ve kalkinma anlaminda da olumlu sekilde kullanildigini memnuniyetle gördüklerini vurguladi.

TGC Baskani Ersen Küçük ise gazetecilerin mesleki basarilarinin ödüllendirilmesi, heyecanlarini taze, motivasyonlarini yüksek tutmayi amaçlayan basari ödüllerinin, bu yil 13 dalda sahiplerini buldugunu söyledi.

Ödül alan meslektaslarini tebrik eden Küçük, "TGC olarak temsil ettigimiz 12 yerel ve bölgesel gazete, 7 yerel, bölgesel ve ulusal televizyon, birçok internet sitesi, 6 yaygin ajans ve gazetelerde çalisan meslektaslarimizin sorunlarini her platformda dile getirerek çözüm aramaktayiz." dedi.

Vali Ustaoglu, konusmalarin ardindan TGC'nin eski baskanlarindan merhum Ziyad Nemli adina düzenlenen "Ziyad Nemli Büyük Ödülü"ne layik görülen ancak saglik sorunlari nedeniyle törene katilamayan Ömer Olcay'in ödülünü, TGC Baskani Küçük'e teslim etti.

Eski belediye baskanlarindan Hasan Melek'e "Jüri Özel Ödülü"nü, Büyüksehir Belediye Baskani Zorluoglu takdim etti.

Trabzon Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Çelikkol, "Sanat Özel Ödülü"ne layik görülen ancak törene katilamayan Kudret Emiroglu'nun ödülünü Ismail Fandakli'ya teslim etti.

"Spor Özel Ödülü" ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya elde eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakiroglu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda masa tenisi bransinda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk'e verildi.

Sporcular törene katilamazken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci, Busenaz ???????Sürmeneli'nin ödülünü annesi Songül Sürmeneli'ye teslim etti.

"Turgut Özdemir En Iyi Spor Fotografi Ödülü"ne layik görülen Karadeniz'den Günebakis Gazetesi foto muhabiri Nurgül Günaydin, ödülünü Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci'nin elinden aldi.

Avci, sunucunun "Abdullah hocamizdan bir sampiyonluk sözü alir miyiz?" ifadeleri üzerine, Trabzonspor'da geçen yil 10 Kasim'da göreve basladigini animsatti.

Geldiginden beri çok güzel duygular yasadiginin altini çizen Avci, "Karsilikli örtüsen bir çok sey var. Ben de bu yörenin insaniyim, burayi çok seviyorum, sizleri seviyorum. Umarim bu dilekleri, bu duygulari hep beraber yasariz. Bu sehir bunu istiyor ve hak ediyor." diye konustu.

Meslekte 20 yil ve üzerinde hizmet veren 38 gazeteciye ise "Hizmet Ödülü" verildi.

Hizmet Ödülüne layik görülen, Anadolu Ajansi Trabzon Bölge Müdürlügünde görevli kidemli muhabir Tugba Yardimci, ödülünü Arsin Organize Sanayi Bölgesi Baskani Erkut Çelebi'den aldi.

TGC yönetimi tarafindan alinan kararla, bu yil ilk kez vefat eden gazetecilerin adlarinin verildigi ödüllere layik görülen isimler sunlar:

Cemal Riza Osmanpasaoglu En Iyi Gazete Haber Ödülü: Özgür Özdemir (Sabah Gazetesi)

Emin Sefik Yilmaz En Iyi Arastirma Haber Ödülü: Bahattin Bastürk (Taka Gazetesi)

Ömer Güner En Iyi Gazete Röportaji Ödülü: Selahattin Özcan (Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi)

Ayhan Kiyak En Iyi Fikra-Makale Yazisi Ödülü: Meryem Akgün (Karadeniz Gazetesi)

Suavi Kaptan En Iyi Fikra-Makale Yazisi Internet Ödülü: Elif Çavus (Habercuk.com)

Mehmet Tan En Iyi Haber Fotograf Ödülü: Ozan Köse (Ihlas Haber Ajansi)

Orhan Kaynar En Iyi TV Görüntü Haber Ödülü: Selçuk Basar (Demirören Haber Ajansi)

Ahmet Sefik Mollamehmetoglu En Iyi Spor Haberi Ödülü: Hasan Tüncel (61saat)

Turgay Murtezaoglu En Iyi Radyo Inceleme Arastirma Ödülü: Özgül Kömürcü (TRT Trabzon Radyosu)

Ahmet Kayacik En Iyi Internet Inceleme Arastirma Ödülü: Okan Çitlak (Haber 61)

Salih Çamoglu En Iyi Mizanpaj Haber Ödülü: Elif Yasemin Aydogan (Karadeniz Gazetesi)

Muharrem Kaya En Iyi Mizanpaj Spor Ödülü: Enes Aydin (Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi)

Kaynak: AA