Hatayspor Kadin Basketbol Takimi Yeni Transferleriyle Basariya Odaklandi

Basketbol sube sorumlusu Ali Akin:'Agir bir sezon ve yeni olusturmaya basladigimiz bir takim var, beraber çalisma ve bunlari analiz etme sansimiz çok az ve zor ama bunu basarabilecegimizi düsünüyorum' Kaptan Bahar Çaglar Ökten:'Ilk hedefimiz FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda gruplari geçebilmek, sonra yari finale yükselmek ve Türkiye ligini de bitirebilecegimiz en üst noktada bitirmek'.

LALE KÖKLÜ - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatayspor, yeni transferleriyle ligde ve FIBA Avrupa Kupasi'nda basarili sonuçlar almayi amaçliyor.

Ligin yani sira FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda da mücadele eden Hatay ekibi, geçen yil kadrosunda bulundurdugu Idal Yavuz disinda tüm oyuncularla yollarini ayirarak 4'ü yabanci 11 basketbolcuyu renklerine bagladi.

Akdeniz ekibi, neredeyse tamamen yenilenen kadroyla hem ligde hem de FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda basarili bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

Basketbol sube sorumlusu Ali Akin, AA muhabirine, yeni ve genç bir ekiple sezona basladiklarini söyledi.

Içerisinde tecrübeli oyuncularin da oldugu ekibin basarili islere imza atacagini düsündüklerini aktaran Akin, söyle konustu:

"Oyuncularimizla ve önderleriyle iyi bir ekip kurduk ve onlardan basari bekliyoruz. Türkiye ligi, kadin basketbol adina her zaman Avrupa liglerinin içerisinde üst seviyede olmustur. Bizim bu sezondan bekledigimiz ligi ilk 8'de bitirmek, kulübümüzü Avrupa'da en iyi sekilde temsil etmek. Sezon çok yogun hem Avrupa'ya gidiyoruz hem lig maçlari oynuyoruz. Agir bir sezon ve yeni olusturmaya basladigimiz bir takim var, beraber çalisma ve bunlari analiz etme sansimiz çok az ve zor ama bunu basarabilecegimizi düsünüyorum."

- Basantrenör Bas: "Her maçi kazanmaya çalisiyoruz"

Takimin basantrenörü Ekin Bas, bu sezon uygun bir bütçeyle yeni bir takim olusturduklarini belirtti.

Hatay'i en iyi sekilde temsil etmeye çalistiklarini dile getiren Bas, "Hedeflerimizi maç maç belirliyoruz ve her maç da en iyisini yapmak için oynuyoruz. Özellikle FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi bizi çok yoruyor. Dar bir rotasyonumuz var, haftada 3 maç oynuyoruz. Bunun biri deplasman oluyor, antrenman yapamiyoruz. Sadece maçtan maça çikiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz ve her maçi kazanmaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

- Kaptan Bahar: "Hedefimiz sahaya çok iyi bir takim yansitmak"

Takimin kaptani Bahar Çaglar Ökten ise herkesin düzene adapte olabilmek için elinden geleni yaptigini vurguladi.

Ekibin kendi içinde uyumunun çok iyi oldugunu ifade eden Bahar, hedeflerinin bunu sahaya yansitmak oldugunu aktardi.

Bahar, senelerdir Hatayspor'un hedefinin hep yukarilarda oldugunu belirterek, "Ben adim adim yürüyen bir sporcuyum. Ilk hedefimiz FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda gruplari geçebilmek, sonra yari finale yükselmek ve Türkiye ligini de bitirebilecegimiz en üst noktada bitirmek." diye konustu.

Tecrübeli oyunculardan Maddalena Gaia Gorini de takima katildigindan bu yana kulüpteki herkesin kendisine çok yardimci oldugunu anlatarak, "Takim arkadaslarimla birbirimize yardimci oluyoruz, 'Daha iyi nasil yapabiliriz?' diye aramizda tartisiyoruz. Maç maç giderek sezon sonunda ulasabilecegimiz en üstün seviyeye gelmek için bütün her seyimizi verecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA