Fransa Ligi'nde Nice, Olimpik Marsilya Ile 1-1 Berabere Kaldi

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) oynanan 3. hafta erteleme maçinda Nice, evinde Olimpik Marsilya ile 1-1 berabere kaldi.

Nice'in Marsilya'yi agirladigi karsilasmada ev sahibi takim, 6. dakikada Gouiri'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Müsabakanin 42. dakikasinda Dimitri Payet'in kaydettigi golle Marsilya beraberligi yakaladi.

Karsilasmada baska gol olmadi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Marsilya'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, yedek kulübesinde görev bekledi.

Bu skorla, puan tablosunda 3. sirada yer alan Nice puanini 20'ye, 4. siradaki Marsilya ise 19'a çikardi.

Ligin üçüncü haftasinda 22 Agustos'ta oynanan Nice-Olimpik Marsilya karsilasmasi, Marsilyali Dimitri Payet'in tribünden kendisine atilan bazi maddeleri taraftarlara geri firlatmasinin ardindan Nice taraftarlarinin sahaya inmesi nedeniyle ev sahibi takim 1-0 öndeyken 77. dakikada durdurulmustu. Yaklasik 1,5 saat sonra maçin kaldigi yerden baslamasi karari alinmis ancak Marsilyali futbolcular sahaya çikmayi reddetmisti.

Bunun üzerine Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Disiplin Komisyonu, Nice'in biri askiya alinmak üzere iki puanin silinmesine, Fransa temsilcisinin evindeki 3 maçi ise tarafsiz sahada oynamasina karar vermisti. Olayli karsilasma ise tarafsiz sahada seyircisiz olarak yeniden oynanmasi kararlastirilmisti.

Maç sirasinda rakip tribünlere sise firlatan Olimpik Marsilyali Dimitri Payet 1, olaylara karistigi tespit edilen takim arkadasi Alvaro Gonzalez ise 2 maç men cezasi aldi. Rakip takim taraftarina fiziksel saldirida bulunan Marsilya'nin fizyoterapisti Pablo Fernandez ise sezon sonuna kadar hiçbir Ligue 1 organizasyonuna katilamayacak.

Kaynak: AA