Alanyaspor Teknik Direktörü Korkmaz, Gazetecilere Açiklamada Bulundu Açiklamasi

'Uzun hedef koymuyorum. Türkiye'de bunu ögrendik. Biz maç maç düsünüyor ve hareket ediyoruz'

Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, kendilerine uzun vadeli hedefler koymadiklarini söyledi.

Korkmaz, Cengiz Aydogan Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptigi açiklamada, Alanyaspor kariyerine iyi bir baslangiç yaptigini dile getirdi.

Bunu devam ettirmek istedigini vurgulayan Korkmaz, elinde iyi bir oyuncu grubu oldugunu ancak futbolda bazen inis ve çikislarin yasanabilecegini kaydetti.

Göztepe maçina hazirlandiklarini aktaran Korkmaz, rakiplerinin oyun sistemini degistirdigini ancak kendilerinin güzel bir mücadele ile sahadan galibiyetle ayrilmak istediklerini kaydetti.

Fenerbahçe karsisinda ilk yari iyi bir oyun ortaya koyamadiklarini diye getiren Korkmaz, "Ikinci yari daha iyi oynadik. Galatasaray'a karsi iyi oynadik. Böyle maçlarda takimi motive etmeye gerek yok. Çünkü onlar sampiyonluga oynayan takimlar. Onlara karsi her takimin oyuncusu farkli motivasyon içinde oluyor. Dolayisiyla rakibi analiz ederek, analizden sonra bunu uygulayarak maça hazirlaniyoruz. Futbolcularimiz da bunu maçta uygulamaya çalisiyor." ifadelerini kullandi.

Bir gazetecinin "Bu yilki hedefiniz nedir?" sorusu üzerine Korkmaz, "Benim hedefimde Avrupa yok. Maç var. Uzun hedef koymuyorum. Türkiye'de bunu ögrendik. Biz maç maç düsünüyor ve hareket ediyoruz." diye konustu.

Takimin topu kaybettigi zaman savunmayi, kazandiginda da hücumu düsünmesi ve zihinsel anlamda geçisi dogru yapabilmesi gerektigini anlatan Korkmaz, "Bu zihinsel geçis ve reaksiyonlari takim yavas yavas yapmaya basladi. Teknik direktörler her maçi kazanmak ister ama bazen olur, bazen olmaz. Her maçin farkli senaryosu oluyor. Farkli takimlarla oynuyorsunuz. Biz de ona göre hazirlaniyoruz." seklinde konustu.

Öte yandan Aytemiz Alanyaspor, Göztepe maçinin hazirliklarini sürdürdü. Teknik direktör Bülent Korkmaz yönetimindeki idmanda futbolcular, top kapma çalismasi yapti. Ardindan basina kapali taktik idman gerçeklestirildi.

Antrenman öncesi futbolcu Oguz Aydin'in dogum günü kutlandi.

Kaynak: AA