Fenerbahçe Beko-Barcelona Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Beko Basantrenörü Aleksandar Djordjevic: 'Su ana kadar oynadigimiz maçlar arasinda kazanilacak biri varsa, o bu müsabakaydi' Barcelona Basantrenörü Sarunas Jasikevicius: 'Çok önemli bir galibiyet elde ettik'.

THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasinda agirladigi Barcelona'ya son saniye basketiyle 76-74 yenilen Fenerbahçe Beko'nun basantrenörü Aleksandar Djordjevic, galibiyeti hak eden bir mücadele sergilediklerini söyledi.

Djordjevic, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, "Nasil baslayacagimi bilmiyorum. Su ana kadar oynadigimiz maçlar arasinda kazanilacak biri varsa, o bu müsabakaydi. Muhtesem bir taraftarin önündeydik ve biz de kazanmayi gerçekten hak ettik." dedi.

Maç içinde daha sogukkanli olmalari gerektigine dikkati çeken Djordjevic, "Çok iyi basladik ama ikinci çeyrekte Barcelona bizi yakaladi. Üçüncü çeyrekte istemedigimiz sekilde hizli ataklar yedik. Oyuncularimla gurur duyuyorum. Bundan sonra her maçta tüm toplar için savasmaya devam edecegiz." diye konustu.

Djordjevic, bu tarz yenilgilerin takim karakterini daha da güçlendirecegine inandigini belirterek, su görüslerini aktardi:

"Savunmada ve hücumda daha dogru kararlar vermemiz gerekiyor. Dogru yoldayiz. Yarin tekrar deplasmana gidiyoruz. Enerji ve cesaretle devam etmemiz gerekiyor. Taraftarlara tesekkür etmek istiyorum. Onlarin destegini hissediyoruz. Minnettariz. Umarim onlarin yüzünü tekrar güldürmeyi basaracagiz. Marco Guduric sakatliktan yeni döndü ve çok çalisiyor. Öz güveni geri geldi. Jan Vesely gerçek bir liderdi. Her alanda inanilmaz katkisi oldu."

- Jasikevicius: "Çok önemli bir galibiyet elde ettik"

Barcelona Basantrenörü Sarunas Jasikevicius, "Çok önemli bir galibiyet elde ettik." ifadesini kullandi.

Fenerbahçe'nin savunmasi nedeniyle zor bir maç olacagini bildiklerini aktaran Jasikevicius, "Maça yumusak basladik ancak daha sonra toparladik. Genel olarak 18 top kaybi bizim için iyi degil. Yine de kazanmayi bildik. Çift maç haftasindayiz. Simdi sirada Maccabi Tel Aviv müsabakasi var. Yeni oyunculari takima entegre etmeye çalisiyorum. Daha iyi skor üretmek istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA