Sergen Yalçin Açiklamasi 'Derbiyi Kazanmak Çok Önemliydi'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, 2-1’lik Galatasaray galibiyetinin ardindan konustu. Çok önemli bir maçtan galibiyetle ayrildiklari için mutlu olduklarini ifade eden Yalçin, takimin ritminin de günden güne arttigini ifade ederek, “Mayis ayinda en yukarida olmak istiyoruz” dedi.

Süper Lig’in 10. haftasinda Galatasaray’i konuk eden ve Larin’in golleriyle geriye düstügü karsilasmadan 2-1’lik galibiyetle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan ve galibiyetin önemli oldugunu ifade eden Yalçin, “Derbiler önemlidir. Kazanmak zordur ve her türlü ihtimale açiktir. Güzel bir maç oldu, dostça bir mücadele oldu. Oyuncular çok dürüst davrandilar ve iki camiaya yakisir güzel bir maç oldu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi. Son dönemde yasadigimiz iyi olmayan sonuçlar var. Özellikle Sampiyonlar Ligi’yle geldigi için dogal olarak üzerimizde bir baski olusturdu. Son maçlarda aldigimiz sonuçlarin etkisi var. Bu durum antrenmanlarda da oyunlarda da belli oluyor. Genis bir kadro kurduk. Özellikle Sampiyonlar Ligi maçlarindan sonra yasadigimiz sakatliklar takimin dagilmasina ve düzenin bozulmasina neden oldu. Oyuncularin dönüsleri de kolay olmuyor. Dogal olarak ritimleri yakalamalari zaman aliyor. Bu zamani da vermek zorundayiz. Iyi oynayan, mücadele eden savasan ve kazanmak için her seyi veren bir oyuncu grubu vardi sahada. Bu istegimiz, arzumuz ve gücümüz devam ettikçe, oynadigimiz maçlarda bundan sonra iyi sonuçlar gelecektir diye düsünüyorum. Lig adina konusmak için çok erken. Daha ilk çeyrekteyiz. Önemli olan total basaridir. Sadece 1 maçlik sonuçlar bizi mutlu etmemeli. Mayis ayina kadar gidecek bir serüven var ve önemli olan mayis ayinda nerede oldugunuzdur. Bunu sonuna kadar zorlayacagiz. Geçen sezon bunu becerdik ve bu sefer de sonuna kadar savasacagiz” ifadelerini kullandi.

“Fatih hoca, Türkiye’nin en basarilisi”

Karsilasma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yaptigi sohbet hakkinda konusan Sergen Yalçin, “Fatih hoca benim antrenörlügümü yapti. Çok severim. Rakip olabiliriz ama sevgim, saygim asla bitmez. Türkiye’nin en basarili isimlerinden ve hatta en basarilisi. Onun bugüne kadar elde ettigi basarilari bundan sonra yakalayabilecek birisi oldugunu düsünmüyorum. Biraz oyunla ilgili ve biraz da Avrupa’daki aldigimiz sonuçlari konustuk. Biraz bilgiler verdi bize oyunla ilgili” dedi.

Takimin maçlara iyi baslamasina karsin gol bulamamasi ve bu konuyla ilgili sistem degisikligi yapip yapmayacagiyla ilgili de konusan Yalçin, “Biz geldigimizden bu yana sistemi degistirmedik. Lizbon maçinda baskiyi önde yaptik. 3 savunmaciyla oynayip cevap vermek için baska sekilde basliyoruz. Ön alan için oyuncu sayisini kalabalik tutuyoruz. Tabii bunun riskleri var. Oynadiklari sisteme asina takimlarla oynuyorsunuz. Geçisi çok hizli yapip sikinti olusturuyorlar. Pozisyon veriyoruz ama pozisyon da buluyoruz. En az da rakip kadar pozisyon buluyoruz. Yaptigimiz basit hatalar oluyor. Kornerden 3 tane gol yersen, mücadeleyi kazanamazsin. Buna niye çalismadin diyorlar. 2,5 senede kornerden kaç gol yedin. Ayni duran top organizasyonlariyla oynuyoruz 2,5 senedir. Bu futbol, hatalar oyunu, gol yiyorsun bir sekilde. Yiyebilirsin. 1-2 maçta isler iyi gitmedi diye ciddi sorunlar aramak mantikli degil. Sonucu bilemeyiz. Belki iyi olmayacak, belki iyi olacak. Kesinlikle sabit oynadigimiz bir oyun var ve bunu oynayacagiz” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Larin’in geri dönmesi beni çok memnun etti”

Bugün oynanan oyunda kendisini en çok mutlu eden konunun 2 gol atan Larin’in eski görüntüsüne dönmesi oldugunu ifade eden Sergen Yalçin, “Geçen seneki oyunlarina yakin bir oyun sergilemesi ve arkasindaki Umut Meras’in çok iyi oynamasi beni memnun etti. Larin, geçen seneki görüntüsünden bazi sahneler izletti. O da sakatlik yasadi. Yazin milli takimdaydi, çok maç oynadi. Güçlenerek dönüyor. Pjanic ve Alex de sakatlik yasadi. Biraz zaman alacak belli bir seviyeye çikmalari. Sabirli olmaliyiz. Oyuncular çok üst düzey isimler. Ama belli bir süre sonra fizik durumu bazi seylere müsaade etmiyor. Ama onlar da oynayarak ritimlerini bulacaktir. Sampiyonlar Ligi’ndeki su anda duruma bakarsak, çikma ihtimalimiz zor. Avrupa Ligi’ne devam edebilir miyiz, buna bakacagiz. Kalan maçlarin 3’ünü de kazanmak için oynayacagiz. Lig çok baska bir kulvar. Burada total durumu göz önüne almamiz gerekiyor. Tabii ki hedefimiz nisan, mayis ayini en yukarida görmek. Henüz ilk çeyrekteyiz ve oturmamis seyler var. Bunlari oturtup ligin ikinci yarisi için farkli bir plan program yapabiliriz. Bunlari konusmak için henüz erken, biraz bekleyelim” açiklamasinda bulundu.

“Benim söyledigim her sey dogru olmayabilir ama bunlar benim fikirlerim”

Sporting Lizbon karsilasmasinin ardindan maçin 4-1’lik bir maç olmadigini söylemesi hakkinda konusan Yalçin, “Tabii ki benim söyledigim her sey dogru diye bir durum yok. Bunlar sadece benim fikirlerim, begenmeyebilirsiniz. Ben böyle düsünüyorum ve söylediklerim beni bagliyor. Biz de Lizbon maçinda yan toptan attik golü. Çalisiyorlardi madem, neden yediler o zaman golü. Biz de bugün Necip’in asirtmasiyla gol attik. Birisi ön direkte asirtiyor, birisi topu kaptiriyor. Hatalar oyunu bu, bunlar normal. Sporting Lizbon maçi için 4-1’lik bir durum olmadigini söyledim. Duran toptan yedik golleri, akan oyunda yemedik. Duran topta vurdurursan golü yersin. 2 senedir duran toplarda ayni pozisyonu aliyoruz ve az gol yiyoruz. Ama bazen konsantrasyon bozuklulari olabiliyor. Iyi oynadigimiz bir maçta 4-1 kaybetmek bizi çok üzdü. Iyi oynadigimizi ve çok mücadele ettigimizi düsünüyorum. Basit hatalar yapinca bu durum bizi baska kafaya götürebiliyor. Ben de açiklamalarda hata yapabilirim. Bu beni baglar” diyerek devam etti.

“Firat hoca iyi maç yönetti. Penalti karari çok dogruydu”

Lig maçlarinda 3 Türk oyuncu oynatmak zorunda olduklarini söyleyen Sergen Yalçin, “Kalecimiz Türk. Ülke içindeki maçlarda sol bekimiz Türk olacak. Bugün için Necip’i tercih ettim. Bu tercih elestirilebilir mi, tabii ki elestirilebilir. Ama skora göre elestirmeyin. 3. Türk’ü stoperde tercih ettik bugün. Necip, Umut ve Ersin bugün çok iyi oynadilar ama belki bir sonraki maçta iyi oynamayacaklar. Her zaman maç kazanilacak diye bir durum söz konusu degil. Biz kazanmak için mücadele ediyoruz ama bazen olmayabilir. Yaptigimiz isin en kötü yani sadece basariya endeksli olmasi. Basarisizlik durumunda ilk gidecek kisi de teknik direktör. Bu dünyanin hiçbir yerinde böyle degil. Avrupa’da sezonda kaç hoca degisiyor, bizim ligde kaç hoca degisiyor. Dogal olarak da bu durum beni ve birçok arkadasimi zor duruma sokuyor. Isin gerçegi bu” dedi.

Son olarak maçin hakemi hakkinda konusan Yalçin, “Bence Firat hoca iyi maç yönetti. Çok güvendigim bir hoca kendisi. Ufak tefek hatalar olabilir tabii. Bence verdigi penalti karari dogruydu, çok iyi gördü. Ama bize de ayni kararlari verin. Maçi 5 dakika uzatip, 10 dakika oynatma. Ya da Amerikan futbolundan gol yedirmeyin” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA